1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İNGİLTERE'Yİ AYAĞA KALDIRAN OLAY
İNGİLTERE'Yİ AYAĞA KALDIRAN OLAY

İNGİLTERE'Yİ AYAĞA KALDIRAN OLAY

Birmingham’daki bir imamın zorla evlendirileceği bildirilen bir kız için

A+A-

İngiltere’de bazı din adamlarının reşit olmayan kızları imam nikahıyla evlendirmeyi kabul etmesi kameraya kaydedilince gündeme damgasını vurdu.

Kızların erken yaşlarda zorla evlendirilmesine dikkat çeken bir kampanya dahilinde gizli kamerayla ülkedeki 56 camiyi gezen muhabirler, reşit olmayan yaştaki kızları evlendirmeyi kabul eden imamları tek tek kameraya kaydetti.

Bir imamın, zorla evlendirileceği söylenen genç kızın imam nikahını da kıyabileceğini söylemesi ise tepki çekti.

Daily Mail’in haberinde İngiltere’de imam nikahının yasalarca tanınmadığı hatırlatılırken, resmi nikahların sadece 16 yaşından büyük bireyler arasında gerçekleşebileceğine dikkat çekildi.

Yayınlanan bir görüntüde, Birmingham’daki bir imamın zorla evlendirileceği bildirilen bir kız için, “Eğer 14 yaşındaysa şeriata göre evliliğe uygundur. İslam buna karşı değildir. İslam’a uygun olduğu için bunu yapmamızın bir sakıncası yok. İngiltere’de 2 kez bile evlenemezsin ama biz 4 kez evlenebiliyoruz” ifadeleri yer alıyor.

Kampanya sürecinde ortaya görüntüler, İngiltere’de skandal olarak anıldı. Reşit olmayan yaştaki kızları evlendirmeyi kabul eden 4 imam gözaltına alındı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.