1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İSLAM ÜLKELERİNE "BİRLİK OLUN" ÇAĞRISI
İSLAM ÜLKELERİNE "BİRLİK OLUN" ÇAĞRISI

İSLAM ÜLKELERİNE "BİRLİK OLUN" ÇAĞRISI

MISIR İSLAM İŞLERİ YÜKSEK MECLİSİ GENEL SEKRETERİ SULTAN: "İSLAM ALEMİNİN HAMİSİ TÜRKİYE, MISIR VE MALEZYA OLACAK”

A+A-

"TÜRKİYE VE MISIR İSLAM DÜNYASINI BİRLEŞTİREBİLEN GÜÇLERDİR”

"ESAD’IN KALMASI ABD VE İSRAİL’İN ELİNİ GÜÇLENDİRİYOR"

Mısır İslam İşleri Yüksek Meclisi Genel Sekreteri Prof. Dr. Salah Sultan, İslam dünyasının Suriye krizine karşı sessiz kaldığını belirterek, İslam ülkelerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Sultan, gelecek yıllarda Türkiye, Mısır ve Malezya’nın İslam aleminin hamisi ve öncüsü olacağını söyledi.

Suriye’deki son gelişmeleri AA muhabirine değerlendiren Sultan, İran ve Hizbullah’ın silahlı güçlerinin, Esed rejiminin şimdiye kadar iktidarda kalmasına yardımcı olduğunu ileri sürdü.

Sultan, İran ve Hizbullah’ın Suriye’de savaşmak için yolladığı militanlara karşı Çin ve Rusya’nın sessiz kaldığını ve bu durumun da Esad’ın elini güçlendirdiğini ifade etti. İslam ülkelerinin Esad’a askeri mühimmat sağlamak için yola çıkan gemileri engellemesini isteyen Sultan, Esad’ın görevi bırakması için birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Esad’a karşı olan Müslümanların Suriye halkına sadece insani yardım sağladığını söyleyen Sultan, Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılara insani ve manevi desteğinin herkes tarafından takdir edildiğine dikkati çekti. Türkiye’nin büyük bir güç olduğunu söyleyen Sultan, “Türkiye, İslam dünyasında ses getiren bir ülkedir. İlerleyen yıllarda, Mısır ve Malezya ile İslam dünyasının hamisi olacak” dedi.

"ARAP BAHARI ÇOK ASİL BİR BAHARIDIR"

Arap baharı yaşayan ülkelerde başarılı yönetimlerin olduğunu kaydeden Sultan, “Her türlü dış baskıya rağmen, Mısır başarıdan başarıya doğru ilerliyor. Bazı Batılı güçler ise halkın özgür iradesiyle elde ettiği kazanımları boşa çıkarmak ve hedeflerini engellemek istiyor. Halbuki kendi ekonomik krizleri ile bile başa çıkamıyorlar” diye konuştu.

"ESAD İSRAİL’E TEK KURŞUN BİLE SIKMAMIŞTIR

İsrail’in Esad ile anlaşarak Suriye’yi bombaladığını savunan Sultan, 40 yıldır Golan Tepeleri'ni işgal eden İsrail’e Esad’ın tek kurşun bile sıktığını görmediklerine işaret etti.

Sultan, Esad’ın iktidarda kalmasının ABD ve İsrail’in elini güçlendirdiğini ve onlar için en büyük teminat olduğunu anlattı.

"MISIR SURİYELİ MÜCAHİTLERİN MERCİSİ OLMALI"

Sultan, Mısır’ın Suriye’deki muhaliflerin birliğini sağlayan en büyük merci olması ve ülkede bulunan bütün temsilciliklerini kapatması gerektiğini vurguladı. Sultan, şunları kaydetti:

"Suriyeli mücahitlere destek vermek çok önemlidir. Yeteri kadar destek verilmediğini düşünüyoruz. Desteğin artırılması ve Suriye'nin özgürlüğe kavuşmasını temenni ediyoruz. Çünkü Suriye'nin özgürlüğü hepimiz için çok önemlidir."

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.