1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İSTASYONA SALDIRI: 35 ÖLÜ
İSTASYONA SALDIRI: 35 ÖLÜ

İSTASYONA SALDIRI: 35 ÖLÜ

İstasyona saldırı: 35 ölü

A+A-

Yetkililer 35 kişinin öldüğünü açıklarken, saldırıyı düzenleyenin bir "kara dul" olduğu kesinleşti. Failin 'Oksana Aslanova' olduğu ve aynı şehirde ekimde benzer bir saldırı düzenleyen Naide Asilaylova'nın arkadaşı olduğu öne sürülüyor.

Rusya'nın TV kanalı RT'nin polis kaynaklarına dayandırdığı haberine göre en az 35 kişinin öldüğü patlamada çok sayıda kişi de yaralandı. Yaralılar arasında dokuz yaşında bir çocuk olduğu da bildirildi.

RIA Novosti'ye konuşan polis sözcüsü Svetlana Smolyaninova, "12.45'te Volgograd-1 tren istasyonu binasında bir patlama olduğuna dair bilgilendirildik. Olay yerinden dumanlar yükseldi" dedi.

Interfax'a konuşan bir kaynak ise patlamanın istasyonun girişinde bulunan metal dedektörlerinin yakınında meydana geldiğini söyledi. Daha sonra yapılan açıklamada saldırganın güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu kapıdan içeri giremediği ifade edildi.

Bir görgü tanığı, "binanın girişinde iki ceset gördüğünü, her yerin kırık cam parçalarıyla ve molozlarla kaplı olduğunu" belirtti. Görgü tanığı, patlama sonucu bir yangın çıktığını ancak itfaiyecilerin müdahalesiyle hemen söndürüldüğünü de ifade etti. Binaya giriş-çıkışlar şu an için yasaklandı.

İNTİHAR SALDIRISI


Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, olayı bir terör saldırısı olduğunu açıkladı.

Patlamanın bir kadın tarafından gerçekleştirilmiş bir intihar saldırısı olduğu kesinleşti. Volgograd şehrinde ekim ayında da benzer bir saldırı yaşanmıştı. Dağıstan doğumlu Naide Asiyalova isimli bir intihar bombacısı bir otobüste kendisini havaya uçurmuş, altı kişinin ölümüne 30'dan fazla kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.

LifeNews haber sitesi saldırganın kimliğini "Oksana Aslanova" olarak açıkladı ancak bu bilgi yetkililerce doğrulanmadı. Daha önce iki kez İslamcı militanlarla evlenen ve iki eşi de öldürülen Aslanova'nın ekim ayındaki saldırının faili Asiyalova'nın da arkadaşı olduğu öne sürüldü. Site saldırganın yandaki fotoğraftaki genç kadın olduğunu iddia etti.

Rusya'da Müslümanların ağırlıkta olduğu bölgelerde doğan ve İslamcı terörist gruplara üye böyle saldırganlara "kara dul" adı veriliyor.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen saldırıyı kınarken, ABD'nin Rusya Büyükelçisi Michael McFaul da ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananların ailelerine ise geçmiş olsun dileklerini iletti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.