1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KADINLA ERKEĞİN CHAT YAPMASI YASAKLANDI
KADINLA ERKEĞİN CHAT YAPMASI YASAKLANDI

KADINLA ERKEĞİN CHAT YAPMASI YASAKLANDI

Kadınla erkeğin chat yapması yasaklandı

A+A-

İran,’da dini lider Hamaney bekar kadınla erkeğin chat yapmasını yasakladı. Buna göre evli olmayan kadın ve erkek internetten sohbet edemeyecek. Hamaney bu fetvayı internet üzerinden yayınladı.

El Arabiya'nın haberine göre, Hamaney'in kendi internet sayfasındaki fetvada, bekar kadın ile erkek arasındaki sohbetin, 'ahlaksızlık' olduğunu gerekçe göstererek, sohbetin derhal yasaklanacağını ifade ettiğine yer verildi.

Ruhani liderin fetvası, internet sayfasının İngilizce ve Almanca versiyonlarında İran Siber Suçlarla Mücadele Birimi geçen hafta sonu, akıllı telefonlardaki Viber ve Tango gibi uygulamaların yasaklanacağını duyurmuştu. Hamaney'in fetvası da bu uygulamaya destek verdiğini gösteriyor.

İran yönetimi 2009 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından başlayan protresto gösterileri üzerine ülkede, Facebook, Twitter ve benzeri tüm sosyal medya platformlarını yasaklamıştı.

Rejim karşıtları bu platformları bilgi paylaşımı amacıyla kullanıyordu. El Arabiya, İranlı milyonlarca internet kullanıcısının Proxylerle sansürü deldiklerini ve gizli yollardan internet uygulamalarını kullandıklarını öne sürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.