1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KAHREDEN ÖLÜM!
KAHREDEN ÖLÜM!

KAHREDEN ÖLÜM!

Mısır'da Afrika Kupası'na katılan milli tekvandocu...

A+A-

Mısır'da Afrika Kupası'na katılan milli tekvandocu Seyithan Akbalık, dövüşte kalbine gelen bir tekme sonrası yere yığıldı. Hastanede kurtarılamayan 21 yaşındaki sporcunun hedefi 2016 Olimpiyatları idi.

Mısır'ın Luksor kentinde düzenlenen Afrika Kupası'na katılan Seyithan Akbalık yaşamını yitirdi. 63 kiloda tatamiye çıkan Akbalık kalbine gelen bir tekme sonrası yere yığıldı. İlk müdahale sonrası hastaneye götürülen 21 yaşındaki sporcu kurtarılamadı. Ölüm sebebi kalp krizi olarak açıklandı. 2016 Rio Olimpiyatları'na puan kazandıran Afrika Kupası'na katılan Ankara Ulaştırma Spor Kulübü sporcusu Seyithan'ın gençlerde Avrupa şampiyonluğu bulunuyordu. Federasyon Başkanı Metin Şahin de Akbalık'ın ölüm haberiyle fenalaştı ve hastanede kontrol altına alındı.

JET AMBULANS GÖNDERİLDİ
Akbalık'ın vefatı için Başbakan Tayyip Erdoğan, "Genç sporcumuz maalesef Mısır'da müsabaka esnasında rahmetli oldu. Jet ambulansımız onu almaya gitti. Allah rahmet etsin" derken Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da, "Çok üzgünüz. Seyithan doğum yeri olan İzmir'de toprağa verilecek" açıklamasını yaptı.

OLİMPİYAT HAYALİYDİ
Tekvandoya 2003'te Efsane Spor Kulübü'nde başlayan 16 yaşındaki Seyithan Akbalık, 2009'da Gençler Türkiye Şampiyonluğu'nun ardından Mayıs ayında İsveç'in Trelleborg kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda birinci oldu. Her gün düzenli olarak iki saat idman yapan Akbalık, "En kısa zamanda Olimpiyatlarda mücadele edip, başarı elde etmek istiyorum. Çalışmalarımı bu doğrultuda sürdürüyorum'' diye konuşmuştu.

DİLİNİ YUTTU İDDİASI
16 yaşındayken İsveç'in Trelleborg kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda 51 kiloda birinci olan Seyithan Akbalık'ın vefatı için Mısır kaynakları farklı bir iddia ortaya attı. Yerel haber ajansları, Akbalık'ın maç esnasında dilini yutması sebebiyle vefat ettiği iddia etti. Luxor Hastanesi'nden bir yetkili, "Dilini yutan genç sporcu hastaneye getirildiğinde hayatını kaybetmişti" ifadelerini kullandı.

CENAZEME GELİRSİN...
Seyithan Akbalık 2011 yılında, "Belki cenazeme gelirsin ümidiyle, ölesim var be sevgili" diye twitter'a not düşmüştü.

TEKVANDOCU AKBALIK'IN CENAZESİ İZMİR'E GELDİ

Mısır'ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası'nda müsabaka sırasında hayatını kaybeden Türk sporcu 21 yaşındaki Seyithan Akbalık'ın cenazesi havayoluyla İzmir'e getirildi.

Mısır'dan saat 21.35te havalanan Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla saat 00.03te Adnan Menderes Havalimanına getirilen cenazeye eşlik eden Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, uçakta fenalaştı. Uçağın havaalanına inmesinin ardından Şahin, kontrol amaçlı Karşıyaka Devlet Hastanesine kaldırıldı, durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ANNENİN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI
Cenazeyi karşılayanlar arasında anne Dilek Akbalık, baba Erdal Akbalık ve yakınları vardı. İzmir Valisi Mustafa Toprak da karşılamada hazır bulundu. Oğlunun cenazesini beklerken gözyaşlarını tutamayan Dilek Akbalık'ın "Benim şampiyonum nerede. Buraya onun şampiyonluğu için gelecektim, vedaya geldim" diye bağırması yürek dağladı.

Gazetecilere açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Seyithan İstiklal Marşını okutmak, Türk bayrağını göndere, yücelere çektirmek için Mısır'a gitmişti. Milli takım adına oraya gitmişti" dedi. Milli sporcuya herhangi bir otopsi yapılıp yapılmayacağına yönelik bir soruya Toprak, şöyle karşılık verdi: "Olay orada olduğu için bizim oradaki konuyla ilgili bir ifadede bulunmamız yanlış olur. Zaten yurt dışında olduğu için doktor raporu oradan alınıyor. Seyithan görev şehidi oldu. Türkiye adına yarışan milli sporcu heyetindeki 13 kişiden biriydi. Daha önce Gençler Avrupa Tekvando Şampiyonasında birincilik elde etmişti."

Seyithan Akbalık'ın Türk bayrağına sarılı tabutu ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Türk sporcunun cenazesi Bayraklı ilçesindeki Sancak Camisi'nde ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Doğançay Kabristanlığı'nda defnedilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.