1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KATLİAM!
KATLİAM!

KATLİAM!

32 kişi öldü, 110 kişi yaralandı!

A+A-

TUZHURMATU'DA YAKIT TANKERİ VE BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA DÜZENLENEN SALDIRIDA İLK BELİRLEMELERE GÖRE, 32 KİŞİ ÖLDÜ, 100'DEN FAZLA YARALI VAR

Irak'ın Selahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde yakıt tankeri ve bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 32 kişi öldü, 110 kişi yaralandı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Tuzhurmatu'nun Aksu Mahallesi'nde bulunan polis kontrol noktasında önce yakıt tankeri daha sonra bomba yüklü araçla saldırıda bulunuldu. Olayda ilk belirlemelere göre,32 kişi öldü, 110 kişi yaralandı. Olay yerinin yakınındaki Kürdistan Yurtseverler Birliği ve Kürdistan Kominist Partisi binalarında hasar oluştu.

Tuzhurmatu Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Subayı Muhammet Ekber, 2 saldırının düzenlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Daha büyük bir saldırı planlanmış ama saldırganlar hedefine ulaşamadı. İlk patlamanın etkisiyle mahallenin giriş yolu tıkandı. Bunun üzerine ikinci araç hedefine ulaşamadı. Eğer ilerleyebilseydi kalabalığın ortasında patlar çok daha fazla kayıp olurdu. Saldırıda ölenlerin arasında güvenlik güçleri de var. Yaralarımız sarmaya çalışıyoruz."

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Heysem Muhtaroğlu da AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İntihar saldırıları Türkmenlerin yaşadığı Aksu Mahallesinin girişinde yaşandı. Bu katliamlar, Türkmenlere karşı bilinçli yürütülen operasyonlar kapsamında yapılıyor" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.