1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KAYIP MALEZYA UÇAĞININ ETRAFINDAKİ ESRAR PERDESİ SÜRÜYOR
KAYIP MALEZYA UÇAĞININ ETRAFINDAKİ ESRAR PERDESİ SÜRÜYOR

KAYIP MALEZYA UÇAĞININ ETRAFINDAKİ ESRAR PERDESİ SÜRÜYOR

Terör ihtimalinin elendiğini açıklanırken;

A+A-

CUMARTESİ GÜNÜ 239 KİŞİYLE KAYBOLAN MALEZYA UÇAĞINI ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR. YETKİLİLER, TERÖR SALDIRISI İHTİMALİNİN ORTADAN KALKTIĞINI BELİRTTİ.

Güney Çin Denizi üzerinde uçtuğu sırada kaybolan Malezya Havayollarına ait yolcu uçağının izine hala rastlanmazken Malezya yetkilileri terör ihtimalinin elendiğini açıkladı.

Malezyalı yetkililer, uçağa sahte pasaportla binen ve yaşları 19 ile 29 olan iki İranlının herhangi bir terör örgütüyle bağlantısının tespit edilmediğini belirtti.

İki İranlının amacının Avrupa'ya iltica etmek olduğu kaydedildi. Malezyalı yetkililer, yolcu uçağına ne olduğu konusunda herhangi bir bulguya ulaşılamadığını söyledi.

Uçağı arama çalışmaları da sürüyor. Öncelikle kara kutu ve enkaza ulaşılması amaçlanıyor. ABD ve Çin casus uyduları da uçağın bulunması için devrede.

Öte yandan uçağın sivil makamlarca rapor edilen son noktadan yüzlerce kilometre ötedeki Malacca Boğazı'na yöneldiğinin saptandığı duyuruldu.

Malezya'da yerel medyanın Malezya Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rodzalı Daud'a dayanarak verdiği habere göre, Malezya'ya ait bir askeri üssün radarı, uçağı Endonezya'nın Sumatra adası, Malezya ve Tayland arasında yer alan Malacca Boğazı'nın kuzey ucundaki Pulao Perak bölgesinde uçarken tespit etti.

Sözkonusu haber, soruşturmayı yürüten Malezya ordusundan üst düzey bir yetkili tarafından da teyit edildi. Yetkili uçağın radarda belirlendiği sırada alçaktan uçtuğunun sanıldığını kaydetti.

Malezya ordusu yetkililerince yapılan son açıklamalar, 8 Mart'ta Güney Çin Denizi üzerinde uçtuğu sırada kaybolan uçağın etrafındaki esrar perdesini daha da derinleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.