1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KAYIP UÇAKTAN UMUTLANDIRAN HABER
KAYIP UÇAKTAN UMUTLANDIRAN HABER

KAYIP UÇAKTAN UMUTLANDIRAN HABER

Kayıp uçaktan umutlandıran haber!

A+A-

Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının kara kutularının sinyal göndermesini sağlayan pillerin bitmesine 48 saat kala bir Çin gemisi okyanus tabanından sinyal aldığını duyurdu.

8 Mart’tan bu yana kayıp olan Malezya Havayolları’na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağı ile ilgili aramalarda 4’üncü haftaya girilirken dün Çinli arama ekipleri çok kritik bir veriye ulaştı. Çoğu Çinli 239 yolcusuyla birlikte kaybolan uçağı bulmak için Hint Okyanusu’nda bulunan Haixun 01 adlı gemi okyanusun güneyinde bir sinyal tespit ettiğini duyurdu. Sinyalin frekansı incelendiğinde bunun 37.5 hertzlik bir sinyal olduğu anlaşıldı. Bu da ümitleri daha da artıran bir gelişme oldu.

Çünkü uçakların kara kutuları uluslararası bir standart olarak bu frekansta sinyalleri düzenli olarak gönderme özelliğine sahip. Söz konusu sinyalin Malezya Havayolları’nın MH 370 sefer sayılı uçağına ait olup olmadığı henüz kesin olarak açıklanmadı ancak bölgede arama yapan Çin uçakları da okyanus yüzeyinde uçağın parçalarını andıran beyaz objeler gördüklerini belirtti.

Pilotlar mı yaptı
Uçağın kara kutusundaki akustik sinyal göndericilerin bataryası 30 gün boyunca sinyal yayabiliyor. Kaybolmasının üzerinden 28 gün geçen uçağın kara kutusuna ulaşabilmek için son 48 saatlik en kritik aşamaya geçilmişti.

Avustralya’nın liderliğinde yürüyen arama faaliyetlerine 13 uçak ve 11 gemi katılıyor. Kuala Lumpur’dan Pekin’e giden uçağın neden rotasından yüzlerce kilometre saparak aksi yönde hareket ettiği ancak kara kutulardaki veriler incelenip analiz edildiğinde anlaşılabilecek. Daha önce yolcular hakkındaki güvenlik soruşturması sonucunda uçağın yolcular tarafından kaçırılmış olamayacağı resmen açıklanmış, tek olağan şüpheli uçuş ekibi kalmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.