1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KORKUNÇ GERÇEK!
KORKUNÇ GERÇEK!

KORKUNÇ GERÇEK!

KORKUNÇ GERÇEK!

A+A-

İngiltere’deki Kraliyet Anestetisyenler Koleji’nden araştırmacılar her yıl en az 150 kişinin ameliyat olurken aniden uyandığını ve kendilerini işkence görüyormuş ya da canlı canlı gömülüyormuş gibi hissettiklerini tespit ettiklerini açıkladı.

Uzmanlar genel anestezi altında ameliyat olurken “yanlışlıkla” uyanan hastaların bu deneyimden sonra depresyon, anksiyete hatta post tramvatik stres hastalığı gibi psikolojik rahatsızlıkarla boğuştuğunu ya da uzun süre kabuslar görerek uyku problemi yaşadığını söyledi.
 
Özellikle obez hastalar ve hamile kadınların onlar için uygun olan “anestezi dozunu ayarlamakta yaşanan zorluklar” nedeniyle ameliyat masasında uyanma riski ile karşı karşıya olduğunu belirten uzmanlar, hastalara böyle korkunç deneyimlerin yaşatılmaması için tüm anestezi uzmanlarının felç edici ilaçları kullanırken daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
 
Araştırma kapsamında İngiltere’de yapılan 3 milyon ameliyatı inceleyen uzmanlar, hastaların genel anestezi altındayken aniden uyanma oranının 19 bin’de bir olduğu belirtti.

Hürriyet

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.