1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KRAL’IN 43 YILLIK SIRRI
KRAL’IN 43 YILLIK SIRRI

KRAL’IN 43 YILLIK SIRRI

KRAL’IN 43 YILLIK SIRRI

A+A-

Rock’n Roll müziğin kralı kabul edilen Elvis Presley’in ABD Başkanı Richard Nixon ile 1970 yılında yaptığı görüşmede ABD’yi komünistlerden, hippilerden ve “anti-Amerikan” olmakla suçladığı İngiliz rock grubu Beatles’tan kurtarmak için çalışmak istediğini söylediği ortaya çıktı.

Elvis’in bütün bu hizmetleri karşılığında başkandan resmi bir Federal Ajan kimliği talep ettiği ve Nixon’ın bu ricayı kabul ederek kimliği çıkarttırdığı açıklandı.

02-002.jpg

Ekim ayında yayınlanması beklenen “Letters of Note” adlı kitapta detayları açıklanacak olan Presley ile Nixon arasındaki görüşmenin ayarlanmasının da oldukça ilginç bir şekilde gerçekleştiği ortaya çıktı. Bir uçak yolculuğu sırasında şans eseri California Senatörü George Murphy’nin yanına oturan Elvis’in senatöre “Bir federal ajan kimliğine sahip olmak istediğini” söylediği ve Murphy’nin de şarkıcıya, “Başkana yazıp uyuşturucu ile savaşta ABD için çalışmak istiyorum” demesini önerdiği iddia edildi. Bunun üzerine Elvis’in daha uçaktayken Nixon’a oldukça karmaşık ve sarhoş olduğunu pek de gizleyemediği beş sayfalık bir mektup yazdığı, ancak bu mektupla yine de Nixon’dan bir randevu koparmayı başardığı belirtildi.

Elvis’in Elvis’in Nixon’a verdiği “ABD için çalışacağım” sözü sayesinde elde ettiği Federal Ajan kimliğini hayatının ilerleyen yıllarında bir çok kez trafik suçlularını durdurmak ve kazalarda kurbanlara yardım etmek için kullanmaya çalıştığı da belirtildi.

00.jpg

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.