1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Limon her derde deva
Limon her derde deva

Limon her derde deva

Limon her derde deva

A+A-

İlaç, temizlik maddesi, dezenfektan ve kozmetik ürünü olarak kullanılabilen, ayrıca yenilebilen ve suyu içilebilen süper besin: Limon

Sağlıklı yaşamanın altın kuralı dengeli ve doğal beslenmektir. Ancak bunu yaparken dikkat edilmesi gerekilen özel besinler var. Bunlardan biriside limon. Birçok noktada fayda sağlayan limon özellikle zayıflamak isteyenler, sindirim problemi çekenler için özel bir şifa kaynağı. Sabah uyandığınızda ılık su içerisine limon sıkarak içtiğinizde bu yağ yakımı sağlayacaktır. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandıracak olan limon sindirim sistemini harekete geçirir.

567aa42867b0a90320b6a398.jpg

Sürekli kullandığımız limon aslında bizi bir çok sağlık sorunlarından koruyor. Yüksek tansiyon, enfeksiyon, kalp damar sağlığı gibi hastalıkları önlemeye yardımcı olduğu düşünülüyor.

 -Limonun içeriğinde yer alan asit dişlerin beyazlatılması için oldukça etkili olan bir maddedir. Özellikle karbonat ile karıştırılan limon ortaya oldukça sağlıklı bir diş temizlik ürünü çıkarır. Dişleri beyazlatan bu ürün birçok diş macunundan daha iyi sonuçlar sunar.

 - Limon suyu geleneksel olarak yaz aylarında saç rengini açmak için kullanılır ancak saç ve saç derisine başka faydaları da vardır. Saç derisinde kullanıldığında anti bakteriyel etkisiyle saç köklerini olumsuz etkileyen çeşitli cilt hastalıklarına iyi geldiği ve kepek oluşumunu azalttığı bilinmektedir.

Güçlü bir antibakteriyel, antiviral, antiseptik etkiye sahip olan limon enfeksiyonlara karşı�bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Sindirime ve karaciğerin temizlenmesine yardımcıdır.

 - Kahvenize ya da çayınıza damlatacağınız birkaç damla limon suyu, kafeinin zararlı etkilerinin vücuda girmesine engel olur.

 - Ciltte oluşan yaraların geç iyileşmesi C vitamini eksikliğinin karakteristik belirtileri arasındadır. Limon; yanık, kesik ve çeşitli cilt hastalıklarına bağlı cilt yaralarının iyileşme süresini kısaltmak için uzmanlar tarafından önerilmektedir.

 - Limon alkol ,sigara, yemeklerdeki baharat ve yetersiz tükürük salınımına bağlı ağızdaki kötü tat ve kokunun giderilmesine yardımcı olur. Nefes tazelemek için  bir bardak ılık suya bir limon sıkarak gün içersinde 2-3 defa ağzınızı çalkalayabilirsiniz.

 -Limon, içeriğindeki pektin adlı lif sayesinde bizi tok tutar ve açlık krizlerinin önüne geçer. Ayrıca toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar ve vücudumuzu temizler.
 

 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.