1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. LONDRA'DA GERGİN ANMA TÖRENİ
LONDRA'DA GERGİN ANMA TÖRENİ

LONDRA'DA GERGİN ANMA TÖRENİ

Londra'da gergin anma töreni

A+A-

2011 LONDRA AYAKLANMALARINA NEDEN OLAN MARK DUGGAN'IN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ BU HAFTA AÇIKLANAN SORUŞTURMAKARARININ ARDINDAN, TOTTENHAM KARAKOLU ÖNÜNDE ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

YÜZLERCE KİŞİ KARAKOLUN ÖNÜNDE TOPLANDI

LONDRA POLİSİ, BENZER AYAKLANMALAR YAŞANMAMASI İÇİN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

İngiltere'nin başkenti Londra'da 2011 yılında ayaklanmalara ve yağmalamalara neden olan Mark Duggan'ın ölümüyle ilgili bu hafta açıklanan soruşturma kararının ardından, Duggan için Londra'nın kuzeyinde anma töreni düzenlendi.

Duggan'ın aile ve akrabalarının da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi Tottenham karakolu önünde toplandı. Anma töreni sırasında Londra polisinin 2011 yılındakine benzer ayaklanmaları ve yağmalamaları önlemek amacıyla yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve birçok polisin semtin etrafındaki sokaklarda beklediği görüldü. Kalabalık ellerinde "Mark için adalet", "Adalet yoksa, barış yok" yazılı çeşitli pankartlar taşıdı ve sloganlar attı.

Karakolun önünde konuşma yapan Mark Duggan'ın teyzesi Carole Duggan, "Basının bizi yansıttığı gibi çeteci bir aile olmadığımızı gösterelim. Mark çete üyesi değildi. Biz sıradan bir aileyiz. Burada Mark'a saygımızı göstermek için toplandığımızı unutmayalım. Ona adil davranılmadı ama mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

Carole Duggan ayrıca kalabalığa itidal çağrısında bulundu ve anma töreni sırasında gökyüzüne beyaz güvercinler bırakıldı. Tören boyunca Tottenham karakolunun kapalı olması dikkati çekti.

"YASA DIŞI BİR DURUM YOK" KARARI

İngiltere Başbakanı David Cameron, teyze Duggan'ın itidal çağrısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Mark Duggan'ın teyzesinin 'bu olayın peşine sokaklarda değil, mahkemelerde düşelim' sözlerine saygı duyuyorum" dedi.

Londra'daki Yüksek Mahkeme'de görülen soruşturmada bu hafta jüri heyeti, Duggan'ın polis tarafından öldürülmesinde yasa dışı bir durum olmadığına karar vermişti. Kararın ardından, Duggan'ın ailesi yasal yollarla mücadeleye devam edeceğini açıklamıştı.

29 yaşındaki Duggan 2011 yılının Ağustos ayında, Londra'nın kuzeyindeki Tottenham semtinde çete üyesi olduğu gerekçesiyle polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Olay önce Tottenham karakolunun etrafında ve semtinde protestolara neden olmuş, daha sonra da başkent geneline yayılmış ve yağmalamalar yaşanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.