1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ‘‘LÜKS’’ MERAKI PAHALIYA MAL OLDU!
‘‘LÜKS’’ MERAKI PAHALIYA MAL OLDU!

‘‘LÜKS’’ MERAKI PAHALIYA MAL OLDU!

Makam konutunu 31 milyon euroya restore ettirdi...

A+A-

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, makam konutunu 31 milyon euroya restore ettiren Alman piskoposu yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle kiliseden geçici olarak uzaklaştırıldı.

Vatikan’ın açıklamasında Limberg Piskoposu Franz-Peter Tebartz-van Elst’in artık dini görevlerini yerine getiremeyeceği vurgulanırken yerine yardımcısı Wolfanf Roesch’in geçeceği belirtildi.

Alman basınının ‘Lüks Piskopos’ adını taktığı Tebartz-van Elst ise “Bu miktar 10 farklı projeyi kapsıyor. Tarihi koruma altındaki binalarla ilgili yasalar yüzünden ek masraf çıktı” diyerek kendini savundu.

Vatikan’a verilen rapora göre, Alman vatandaşlarının gelirlerinden kesilen kilise vergisiyle inşa edilen konutun gerçek değeri 2.9 milyon euro . Yemek salonu 63 m² olan konutun 15 bin euroluk da bir jakuzisi bulunuyor.

Raporda ayrıca Tebartz-van Elst’in selefi döneminde başlanan projeye o dönem 5.5 milyon euroluk fatura kesildiği, ‘Lüks Piskopos’un ise faturayı şişirerek yolsuzluk yaptığı ifadesi yer aldı.

Yoksulları ziyaret için gittiği Hindistan’a birinci sınıfta uçan ve basının dikkatini çeken Tebartz-van Elst, geçen hafta kendisi çağıran Papa’yla görüşmek için Roma ’ya uçarken ucuz havayolu Ryanair’ı kullanmıştı.

Radikal

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.