1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MANDELA'DAN KÖTÜ HABER
MANDELA'DAN KÖTÜ HABER

MANDELA'DAN KÖTÜ HABER

Güney Afrika'da beyaz ırkın üstünlüğünü savunan yönetime son vererek siyahları özgürlüğe kavuşturan eski devlet başkanı Nelson Mandela, hastanede yaşam savaşı veriyor.

A+A-

Güney Afrika'da beyazırkın üstünlüğünü savunan 'Apartheit' rejimini kaldıran adam olarak tanınan ve tüm halkın katıldığı bir seçimle seçilen ilk devlet başkanı Nelson Mandela'dan kötü haber gelmeye devam ediyor. 94 yaşındaki lider bu yıl akciğer enfeksiyonu nedeniyle 3. defa hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştı. Doktorlar Mandelanın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu açıkladı. Devlet Başkanı Jacob Zuma, tüm halkı Mandela ve ailesi için dua etmeye çağırdı. 

NELSON MANDELA KİMDİR?

1918 yılında doğan mandela avukatlık eğitimidnen sonra Apharteit rejimine karşı siyahilerin özgürlüğü için mücadele etmiş 1962'de terör örgütü kurmak suçlaması ile tutuklanıp ömür boyu hapse mahkum edilmişti. Robben adasına gönderilen ve kimse ile görüştürülmeyen Mandela, yoğun kampanyalar yürütülmesi sonucu 1990'da serbest bırakılmış, 1994'teki seçimlerde de devlet başkanı olmuştu. Nelson Mandela Nobel Barış Ödülü de sahibidir. 

Kaynak:Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.