1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MELEK YÜZLÜ KATİL..
MELEK YÜZLÜ KATİL..

MELEK YÜZLÜ KATİL..

Tüm dünyanın gözlerini çevirdiği mahkemede

A+A-

‘Melek yüzlü katil’ Amanda Knox yeniden suçlu bulundu...

2007 yılında İtalya’da birlikte kaldıkları ev arkadaşları Meredith Kercher’i öldürmekten yargılanarak ceza alan ancak daha sonra aklanan Amanda Knox ve eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito hakkında yeniden açılan temyiz davasında karar açıklandı. Amanda Knox ve Raffaele Sollecito yeniden suçlu bulundu.

12 saatlik görüşmenin ardından mahkeme Amanda Knox’u 28 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum ederken, Raffaele Sollecito 25 yıl ceza aldı. Raffaele Sollecito yüksek mahkeme kararı onaylayana kadar tutksuz olacak ancak yurdışına çıkmasına izin verilmeyecek.

Amanda Knox’un ise İtalya ve ABD arasında olan suçluların iadesi anlaşmasına göre İtalya’ya teslim edilmesi gerekiyor. Karardan bir kaç gün önce Guardian gazetesine röportaj veren Amanda Knox “suçlu bulunursam ne olacağını bilmiyorum. İtalya’ya bile bile geri dönmem. Teknik olarak kaçak durumuna düşerim Beni yakalayıp zorla ite kaka bağıra bağıra götürmeleri gerekir. Masumiyetim için sonuna dek savaşırım” demişti.

ABD vatandaşı olan ‘melek yüzlü katil’ lakapılı Amanda Knox ve İtalyan vatandaşı olan eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito, dört yıl tutklu yargılandıktan sonra 2011’de suçsuz bulunup beraat etmişlerdi. Beraat kararının ardından Amanda Knox ABD’ya dönmüştü. Ancak İtalya’daki Yargıtay geçtiğimiz yıl, DNA delillerindeki usulsüzlük nedeniyle çift hakkındaki beraat kararını bozmuştu ve temyiz yargılamasının yeniden yapılmasına hükmetmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.