1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. MELEK YÜZLÜ KATİL İÇİN KARAR GÜNÜ!
MELEK YÜZLÜ KATİL İÇİN KARAR GÜNÜ!

MELEK YÜZLÜ KATİL İÇİN KARAR GÜNÜ!

2013'ün en çok konuşulan kadınlarından biriydi...

A+A-

ABD vatandaşı Amanda Knox ve eski erkek arkadaşı İtalyan Raffaele Sollecito, dört yıl göz altında geçirdikleri sürenin ardından 2011’de suçsuz bulunup beraat etmişti. Ancak geçen yıl İtalya’da Yargıtay, çiftin beraat kararlarını DNA delillerindeki usulsüzlük nedeniyle çift hakkındaki beraat kararını bozmuş ve temyiz yargılamasının yeniden yapılmasına hükmetmişti.

Medyada sıklıkla ‘melek yüzlü katil’ lakabıyla anılan Knox İtalya’ya dönmezken, çift suçlamaları da reddetti. Savcılar Knox için 30, Sollecito için 26 yıl hapis cezası istiyor. Knox ve Sollecito eğer yeniden suçlu bulunurlarsa temyiz ve son karar için Yargıtay’a başvurabilir. Suçlu bulunması halinde, İtalya Knox’un ABD’den iadesi için yasal bir mücadele başlatabilir. 29 yaşındaki Sollecito da tekrar suçlu bulunursa, Floransa’da mahkeme tutuklanması veya seyahat yasağı konulması kararına varabilir.

SEKS OYUNUNA KATILMAYI REDDETTİ

İngiliz vatandaşı Kercher, 2007’de 21 yaşındayken İtalya’daki Umbria bölgesinin merkezindeki öğrenci kenti Perugia’da Knox’la paylaştığı dairede boynu kesilmiş halde bulunmuştu.
Adli tabipler olay yerinde yaptıkları inceleme raporunda Kercher’in ‘yavaş ve acı çekerek öldüğünü’ belirtmişti.

Savcılık ise Kercher’in uyuşturucu ve şiddetin de karıştığı bir seks oyununa katılmayı kabul etmeyince, ev arkadaşı Knox ve yanındakilerle boğazı kesilerek öldürüldüğünü savunuyordu. Dava dosyasında, Kercher’in sütyen kopçasında Sollecito’nun DNA’sının bulunduğu iddia ediliyordu. Savcılar ayrıca, saldırıda kullanılan mutfak bıçağının sapında Knox’un, bıçağın ağzında da Kercher’in DNA’sının bulunduğunu belirtmişti. Knox’un kanının ve parmak izlerinin de cinayetin işlendiği evin içinde görüldüğü öne sürüldü. Cinayetten birkaç gün sonra gözaltına alınan Knox ve Sollecito çıkarıldıkları mahkemede 2009’da suçlu bulunmuştu.

DELİLLERDE USULSÜZLÜK ŞÜPHESİ

Ancak DNA delillerinin toplanması süreci boyunca doğan şüpheler ve süreçte usulsüzlük yapıldığı iddiaları nedeniyle mahkeme 2011’de zanlı çiftin beraatine hükmetti. İtalya’da davanın yeniden görülmesine hükmeden Yargıtay, mahkemeyi de Umbria’dan kuzeyde Toskana bölgesindeki Floransa’ya taşıdı. Seattle’da yaşayan 26 yaşındaki Knox, geçen ay mahkemeye gönderdiği beş sayfalık e-posta’da ABD’den İtalya’ya dönmeyi reddetmesinin sebeplerini sıraladı.

MEREDITH'I BEN ÖLDÜRMEDİM

Knox mektubunda “Meredith’i öldürmedim. Mahkemeye çıkmıyorum çünkü korkuyorum. “Davanın ateşinin sizin üzerinizde bir etki yaratmasından ve dumanının gözlerinizin önüne gelip sizi kör etmesinden korkuyorum” ifadelerini kullandı.

Sollecito da kasımda çıktığı mahkemede ‘böylesi vahşi bir eylemde bulunmasının kendisi için çok anlamsız’ olduğunu söylemişti

BBC Türkçe

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.