1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NAZİLERİN 'KUSURSUZ' BEBEĞİ YAHUDİ ÇIKTI
NAZİLERİN 'KUSURSUZ' BEBEĞİ YAHUDİ ÇIKTI

NAZİLERİN 'KUSURSUZ' BEBEĞİ YAHUDİ ÇIKTI

Nazilerin 'kusursuz' bebeği Yahudi çıktı

A+A-

Bizzat Goebbels'in 'mükemmel' seçip Nazi dergisine kapak yaptığı bebek Yahudi'ymiş. İşte bugün 80 yaşında olan Hessy Taft'in kartpostallara basılmasına kadar giden ilginç hikâye...

İnsanlık tarihinin en vahşi yönetiminin bir aptallığı daha... Nazilerin aile dergisi 'Sonne ins Hause'un kapağına 'kusursuz Aryan (Nazilerce üstün addedilen ırk) bebek' olarak taşınan Hessy Taft (80), faşist Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'i oyuna getiren hikâyeyi ilk kez anlattı. 

BİR BAKTI Kİ KIZI KAPAKTA

Yıl 1935'tir.. Hessy'nin annesi Pauline Levinson, altı aylık bebeğinin fotoğrafını çektirmek için Berlin'in ünlü fotoğrafçılarından Hans Ballin'e uğrar. Genç kadın, bir süre sonra kızının portresini 'Sonne ins Hause' dergisinin kapağında görünce hayrete düşer. 

SALDIRILAR ÇOK ARTMIŞTI

Yahudilere yönelik saldırıların ayyuka çıktığı dönemde kimliklerinin deşifre olmasından korkan Pauline, neler olduğunu öğrenmek için soluğu Ballin'in stüdyosunda alır. Ballin'in açıklaması ise şöyledir: "Yahudi olduğunuzu biliyordum. Fotoğrafı 'en güzel Aryan bebeği' yarışmasına kasten gönderdim. Sadece Nazilerle dalga geçmek istedim." 

HİKAYENİN EN DRAMATİK NOKTASI

Taft'ı, 'en güzel Aryan' bebek olarak bizzat Goebbels'in seçtiği tahmin ediliyor. ABD'de kimya hocalığı yapan Hessy Taft, hikâyenin en dramatik noktasını ise şu sözlerle açıklıyor: "Gerçekte kim olduğumu bilseler yaşıyor olmazdım." 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.