1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NEPAL'DE GENEL GREV
NEPAL'DE GENEL GREV

NEPAL'DE GENEL GREV

Nepal'de seçim tarihinin tüm siyasi partilerin kararıyla belirlenmesini isteyen halk, tepkisini ortaya koymak için grev yapıyor.

A+A-

NEPALLİLER, 19 KASIM OLARAK BELİRLENEN SEÇİM TARİHİNE, TÜM PARTİLERDEN TEMSİLCİLERİN YER ALACAĞI YENİ BİR HÜKÜMETİN KARAR VERMESİNİ İSTİYOR

Nepal'de seçim tarihinin tüm siyasi partilerin kararıyla belirlenmesini isteyen halk, tepkisini ortaya koymak için grev yapıyor.

Muhalefet partilerinin çağrısıyla başlatılan bir günlük genel grev nedeniyle başkent Katmandu'da hayatın durduğu, toplu taşıma hizmetlerinin verilmediği, okullar, marketler ve işyerlerinin kapalı olduğu belirtildi.

Nepal'deki 33 muhalif partinin oluşturduğu ittifak, görevdeki geçiş hükümetinin 19 Kasım olarak belirlediği seçim tarihine, tüm partilerden temsilcilerin yer alacağı yeni bir hükümetin karar vermesini istiyor.

Nepal'de 239 yıllık monarşi 2008 yılında kaldırılmış ancak kurucu meclis, dört kez uzatılan görev süresinin dolmasına rağmen siyasi anlaşmazlıklar nedeniyle 27 Mayıs 2012'ye dek anayasayı hazırlayamamış ve feshedilmişti.

Yüksek Mahkeme Başkanı Khilraj Regmi, mart ayında, dört büyük siyasi partinin kararı doğrultusunda ülkeyi seçime hazırlayacak geçiş hükümetinin başına geçmişti.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.