1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. NEREDEYSE GÖBEĞİ YOK EDİYOR!
NEREDEYSE GÖBEĞİ YOK EDİYOR!

NEREDEYSE GÖBEĞİ YOK EDİYOR!

Neredeyse göbeği yok ediyor...

A+A-

iyetisyen Merve Karademir, yaptığı açıklamada, “Kış aylarında saklanan göbek, kıyafetlerin incelmesiyle birlikte sizi rahatsız mı ediyor? Ne kadar kilo verirseniz verin hala göbeğinizden kurtulamıyor musunuz ? Artık kadın-erkek, genç-yaşlı demeden giderek büyüyen ortak bir problem haline gelen bu durum sağlık risklerini de beraberinde getirmekte.

Erkeklerde 102 cm, kadınlarda 88 cm üstünde olması yüksek risk belirtisi olup, direk kalp hastalıkları, Tip 2 diyabet, hipertansiyon ve felç gibi sağlık problemleriyle bağlantılıdır. Ayrıca son zamanlarda yapılan çalışmalar alzheimer, demans(unutkanlık), metabolik sendrom, osteoporoz gibi kemik hastalıkları ve kolon kanseri ile ilişkili olduğu bildirmektedir” dedi.

Diyetisyen Merve Karademir, “Vücutta yağ dağılımı genlerle alakalı olsa da fiziksel durumlarında etkili olduğu bel/karın bölgesi yağlanmasını, yağ yakımına destek olan besinleri kompleks olarak tüketip, beslemenizde bulundurulduğunda karın ve bel çevresi yağlanmasını azaltarak sağlık üzerine risklerini azaltabiliriz” diye konuştu.

Diyetisyen Merve Karademir, yağ yakımını hızlandıran /yardımcı olan doğadan 10 besini ise şöyle sıraladı;

DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.