1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NEW YORK'UN "JONGLÖR PARKI"
NEW YORK'UN "JONGLÖR PARKI"

NEW YORK'UN "JONGLÖR PARKI"

New York'taki Bryant Park'ta devam eden jonglörlük derslerine ilgi büyük.

A+A-

BRYANT PARK'TAKİ JONGLÖRLÜK DERSLERİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

New York'taki Bryant Park'ta devam eden jonglörlük derslerine ilgi büyük.

Park yönetimince haftanın her günü düzenlenen etkinliğe, New Yorkluların yanı sıra turistler de akın ediyor. Her düzeyden jonglör ya da meraklıların katıldığı etkinliğe her gün onlarca kişi dahil oluyor. Katılımcılar, seyircilerin ilgili bakışları arasında yaklaşık 1 saat süre ile top, lobut ve halka çevirerek şehir hayatı stresinden uzaklaşıyor. İlginç görüntüler oluşturan etkinlik her yaş, ülke ve meslekten katılımcı topluyor.

Anadolu Ajansı muhabirine açıklamada bulunan eğitmen Dean Anderson, 20 yıldır jonglörlük yaptığını belirtti. Jonglörlüğe tenis toplarını çevirerek başladığını kaydeden Anderson, daha sonra palyaçoluk eğitimi aldığını söyledi. Anderson, zaman zaman da olsa palyaçoluk yapmaya devam ettiğini, yaklaşık 8 yıldır da Bryant Park'ta jonglörlük eğitimi verdiğini ifade etti. Parktaki jonglörlük derslerinin her kesimden insanlara hitap ettiğini vurgulayan Anderson, olumlu tepkiler aldıklarını sözlerine ekledi.

Çin asıllı Amerikalı öğrenci Brenden Ying de oturduğu mahalledeki bir kursta jonglörlük eğitimi aldığını ve 12 yıldır hobi olarak lobut çevirdiğini dile getirdi. Ying, jonglörlüğün eğitim, konsantrasyon ve antrenman gerektiren bir etkinlik olduğunu vurgulayarak, insanları eğlendirmekten mutluluk duyduğunu bildirdi.

New York'ın simgelerinden Bryant Park, jonglörlük derslerinin yanı sıra çok sayıda programlı etkinliğe evsahipliği yapıyor. Ücretsiz İspanyolca, Fransızca ve İtalyanca öğretilen parkta yoga, buz pateni, örgü, savunma sporları, buz pateni ve balıkçılık dersleri veriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.