1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NORMAL FAALİYETLERİ DURDURULDU
NORMAL FAALİYETLERİ DURDURULDU

NORMAL FAALİYETLERİ DURDURULDU

acil ihtiyaç olmayan personeline ülkeden ayrılmaları talimatını verdi.

A+A-

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ HARF: "ÜLKENİN SİYASİ LİDERLERİNİ, ZATEN YÜKSEK OLAN TANSİYONU DAHA FAZLA YÜKSELTECEK EYLEMLERDEN UZAK DURMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

ABD, Güney Sudan'da hafta sonunda meydana gelen silahlı çatışmalar ve devamındaki gerginlik ortamı nedeniyle, Güney Sudan'daki büyükelçiliğindeki acil ihtiyaç olmayan personeline ülkeden ayrılmaları talimatını verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, tüm Amerikan vatandaşlarını Güney Sudan'a yönelik seyahatleriyle ilgili uyardı ve şu anda ülkede bulunan vatandaşlarına da Güney Sudan'dan en hızlı biçimde ayrılmaları çağrısını yaptı.

Bakanlık ayrıca, "devam eden siyasi ve sosyal kargaşalar" nedeniyle Güney Sudan'daki acil ihtiyaç olmayan ABD personeline ülkeden ayrılmaları talimatını verdi.

Bunun yanında, ABD büyükelçiliğinin normal faaliyetleri bir sonraki emre kadar askıya alındı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf da günlük basın toplantısında, Güney Sudan'da yaşananlardan duydukları endişeyi dile getirerek, ülkenin siyasi liderlerini, zaten yüksek olan tansiyonu daha fazla yükseltecek eylemlerden uzak durmaya çağırdı.

Harf, siyasi farklılıkların barışçıl ve demokratik yollarla çözülmesinin önemine işaret ederek, hükümete de keyfi tutuklamalardan uzak durulması, hukukun üstünlüğü ve anayasaya uyum çağrısı yaptı.

Bakanlık Sözcüsü Harf, ABD'nin Güney Sudan halkının yanında olduğunu da belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.