1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. O FOTOĞRAFA AÇIKLIK GETİRDİ!
O FOTOĞRAFA AÇIKLIK GETİRDİ!

O FOTOĞRAFA AÇIKLIK GETİRDİ!

Orada 'İsteyen istediği yerde oturur' diye bir şey yok. Ben oturdum arkasından o geldi ...

A+A-

 

Doğu Perinçek'in Ermeni soykırımı ile ilgili sözlerinden dolayı AİHM'deki davasını izleyen Deniz Baykal, Egemen Bağış ile yan yana otururken çekilen resmi konusunda açıklama yaptı. Baykal, "AİHM'nin protokolüne göre duruşma salonunda oturduk. Orada 'İsteyen istediği yerde oturur' diye bir şey yok. Ben oturdum arkasından o geldi oturdu" dedi.

CTP Milletvekili Mehmet Çağlar'ın da katıldığı, İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek’in AİHM’de görülen “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” davasını yerinde izleyen eski CHPLideri Deniz Baykal, “Bu tarihi bir olaydır, kişi olayı değildir. Kimse bu olaya dudak bükmeye, küçümsemeye ya da Ermeni düşmanlığı gibi anlamaya, takdim etmeye kalkmasın. Türkiye hukukunu koruyor” dedi.

Baykal, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında ses kayıtları basına sızan Egemen Bağış ile yan yana oturmasına da açıklık getirdi.

Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre,  Baykal o fotoğraf için şunları söyledi:

“AİHM’nin protokolüne göre duruşma salonunda oturduk. Aynı konseyde o AK Parti ’yi temsil ediyor, ben CHP’yi. Duruşmada milletvekillerine belli bir yer ayrıldı. Orada ‘İsteyen istediği yerde oturur’ diye bir şey yok. Bizim dışımızdaki bir düzen. Ben oturdum arkasından o geldi oturdu. Solumda da Dışişleri Komisyonu Başkanı Ferhat Bey vardı. Sağımda da eski bakan olarak o duruyor. Ne yapacağım? Orada birbirimizle kavga mı edeceğiz? Meclis’teki oylamada anlayışımın gereğini yapmışım. Egemen Bey’in kendisi de biliyor, benim ne yaptığımı.”

CTP Milletvekili Mehmet Çağlar'ın konuyla ilgili yaptığı açıklama;

mcaglar-001.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.