1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ODESSA YANIYOR
ODESSA YANIYOR

ODESSA YANIYOR

Odessa yanıyor

A+A-

Ukrayna’nın doğusunda Slavyank kasabasında güvenlik güçleriyle Rusya yanlıları arasında çatışmalar devam ederken, iç savaşın ateşi ülkenin güneyindeki liman kenti Odessa’ya sıçradı. Sendika binasında çıkan yangında 38 kişi yaşamını yitirdi. Gündüz yaşanan olaylarda ise 4 kişi öldü.

Odessa şehrinde Rusya yanlısı guruplarla Ukrayna’nın bütünlüğünü savunanlar arasında çıkan sokak çatışmalarında en az 4 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin de yaralandığı haber veriliyor. Şehirde gerilim öğleden sonra tırmanışa geçti. İlk başta sayıları 3 bin kadar Ukrayna’nın bütünlüğünü savunan göstericiler şehir merkezinde yürüyüş düzenledi. Ancak bu yürüyüş sırasında Rusya yanlısı ikinci gurup ortaya çıkarak saldırı başlattı. Meydana hazırlıklı geldikleri sonradan anlaşılan iki gurup arasında Molotof kokteyli, ses bombası ve silah seslerinin duyulduğu çatışmalar başladı. Akşama doğru Odessa şehir merkezindeki sendika binasına işgal eden 150 kadar Rusya yanlısı milisler binaya Rusya bayrağı diktiler. Kiev yanlısı kalabalık bir grup bina önünde gösteri yaptı. Bir grup gösterici içeri giremeyince binayı ateşe verdi. Sendika binasının birinci katı tamamen yandı. Göstericiler ayrıca yangın yerine gelen itfaiyenin müdahale etmesine izin vermedi.

Odessa’da sendika binasını işgal eden Rusya yanlılarından 30’u dumandan zehirlenerek, 8’i ise yüksek katlardan atlarken yaşamını yitirdi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.