1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÖDÜLÜ HAK ETTİ AMA İŞİNDEN KOVULDU
ÖDÜLÜ HAK ETTİ AMA İŞİNDEN KOVULDU

ÖDÜLÜ HAK ETTİ AMA İŞİNDEN KOVULDU

Blair'i tutuklayan garson işinden kovuldu

A+A-

İngiltere’de barmenlik yaptığı lüks restoranda eski Başbakan Tony Blair’i işlediği savaş suçları nedeniyle tutuklamaya çalışan Twiggy Garcia’nın işinden istifa etmek zorunda kaldığı ancak tutuklamaları teşvik eden “Arrest Blair” adlı bir internet sitesinden 2 bin 200 sterlin para ödülü alacağı açıklandı.

İnternet sitesinin kurucusu George Manibot, DJ olarak İngiltere’de birçok festivalde ve gece kulübünde de sahne almış olan Garcia’nın ödülü hak etmek için tüm şartları yerine getirdiğini “Sadece Blair’i tutuklamakla kalmayıp, dünya medyasının ilgisini konuya çekmeyi de başardığını” söyledi.

Manibot, ödenecek tüm ödül paralarının “Dünya’nın Blair’in işlediği suçları ve onun yüzünden ölenleri unutmaması için makul bir bedel” olduğunu da belirtti.

Tony Blair ise konuyla ilgili CNN’e yaptığı açıklamada “böyle şeyleri çok da kafasına takmadığını” ifade etti.

Blair, “Irak’ta yaptığımız gibi milyonlarca kişinin ölümünden sorumlu Saddam Hüseyin gibi bir diktatöre müdahale ederseniz, bazı ağır sonuçlarla yüzleşmeniz gerekir. Ancak Suriye’de olduğu gibi yaşananlara müdahale etmezseniz de yine ağır sonuçlarla karşı karşıya kalırsınız” diye konuştu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.