1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÖNCE SATILMIŞ SONRA DA...
ÖNCE SATILMIŞ SONRA DA...

ÖNCE SATILMIŞ SONRA DA...

Minik Maria’nın dramı, doğduğunda anne-babası tarafından satılmakla bitmedi.

A+A-

Yunanistan ve dünya medyasını günlerdir meşgul eden sarışın minik Maria’nın dramı, sadece doğduğunda anne ve babası tarafından satılmakla sınırlı değil.

İddialara göre minik Maria, muhtemelen 2009 yılında gerçek anne-babası olan Sasha ve Atanas Ruseva adlı Roman çift tarafından 500 levaya (Yaklaşık 700 TL), Yunanistan’ın Farsala şehrinde yaşayan Hristos Salis ve Eleftheria Dimopulu adlı Roman çifte satılmıştı. Yunan çift tarafından üç yıl önce, birkaç bin euroya Yunan bir işadamına satılan Maria'nın dramı bununla da bitmedi. Minik kızın, bir süre sonra gözleri şaşı olduğu gerekçesiyle Salis-Dimopulu çiftine iade edildiği ileri sürüldü.

Küçük Maria’nın dramı Romanlar için bugüne kadar bilinmeyen bazı “gelenekleri” de gün ışığına çıkardı. Sarı saçlı çocukların Roman aileler için “sıhhat, şans ve refah sembolü” sayıldığı iddia edildi. Atina’nın Roman semti Zefiri’deki dernek başkanı Andonis Tsakiris “Eğer Maria gibi sarışın bir çocuğu verselerdi ben de alırdım” dedi.

"KIZLAR 30, ERKEKLER 40 BİN EURO"
Adının açıklanmasını istemeyen bir Roman ise “Erkek çocuklarına 40, kız çocuklarına 30 bin euro değer biçiyoruz. Çocuk sarışın oldu mu fiyat artıyor” diye konuştu.   

Bu arada “Çocuğun Tebessümü” adlı sivil toplum örgütünün Atina’nın Vari semtindeki tesislerinde misafir edilen küçük Maria kendisi için kopan gürültüden habersiz yeni hayatına alışmaya çalışıyor. Maria'nın Roman dilini konuşması psikolog ve öğretmenlerin işini zorlaştırırken, küçük kız ilk Yunanca kelimeleri öğrenmeye başladı.

Yunan polisi ise ülkede “bebek ticareti” ile ilgili geniş çaplı aramalara başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.