1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ORDUDA GÜNDE 22 İNTİHAR
ORDUDA GÜNDE 22 İNTİHAR

ORDUDA GÜNDE 22 İNTİHAR

Orduda günde 22 intihar

A+A-

Gaziler arasındaki intihar salgınını bir türlü durduramıyor. Bu yılın başından beri intihar eden asker sayısı 1892 oldu. Yani günde 22 intihar...

TIme dergisi 2012 yılının Temmuz ayında ABD ordusundaki intihar patlamasını, ‘günde 1’ başlığıyla kapak yapmış, Pentagon’a göre ordudaki intihar oranının son 30 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtmişti.

Haberde son 10 yılda intihar edenlerin sayısının Afganistan’da ölen ABD askerlerinin sayısını geçtiği belirtiliyor, bunun gerekçesinin ise savaş sendromu ve ekonomik sıkıntılar olduğunu yazıyordu.

Aradan geçen 1.5 yılda intiharların önü alınamadı. Daha önce Irak ve Afganistan gibi savaş bölgelerinde görev yaptıktan sonra ordudan ayrılan ya da gazi olan askerler içinde bu yılın başından beri yani 2014 yılında canına kıyanların sayısı 1892’ye ulaştı.

Bu rakam 1 Ocak’tan beri her gün 22 ABD askerinin intihar ettiği anlamına geliyor. Alınan tüm önlemlere ve verilen psikolojik desteğe rağmen geçen yıl halen orduda görev yapan 349 Amerikan askerinin intiharı yeni bir rekor olmuştu.

Bütçenin yüzde 4’ü

ABD Meclisi’nde ‘İntiharı önleme yasası’ ile askerlere ücretsiz psikolojik desteğin 5 yıldan 15 yıla çıkarılması da intihar salgınını durdurmaya yetmedi. Hayatına son vermek için askerlerin kullandığı en yaygın yöntem ordu tarafından kendilerine verilen silahı kullanmak. Ardından kendini asma geliyor.

İntihar eden askerlerin yüzde 47’si 25 yaşın altında. İntihar için seçilen yer genellikle operasyon bölgeleri değil. Askerlerin yüzde 83’ü ABD’ye döndükten sonra hayatına son veriyor.

Ordudaki kayıpların yüzde 26’sı çatışma kaynaklıyken, intihar kaynaklı ölümlerin oranı yüzde 20’ye ulaştı. Pentagon’un 53 milyar dolarlık yıllık bütçesinin yüzde 4’ü ruh sağlığı sorunları ile mücadeleye ayrılıyor.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.