1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Öyle bir şeyle suçlanıyor ki...
Öyle bir şeyle suçlanıyor ki...

Öyle bir şeyle suçlanıyor ki...

Öyle bir şeyle suçlanıyor ki...

A+A-

National Geographic dergisine "Afgan Kızı" başlığıyla kapak olan Gula, Pakistan'da gözaltına alındı

Fotoğrafçı Steve McCurry tarafından 1985'te fotoğrafı  çekilen ve aynı yıl National Geographic dergisinin haziran sayısına kapak olan  "Afgan Kızı" Şarbat Gula, Pakistan'da gözaltına alındı.
 
National Geographic'e kapak olan fotoğrafında, keskin bakışları ve  yeşil gözleriyle 1980'li yıllardaki Afgan savaşının ve mültecilerin tüm dünyaya  yayılan simgesi haline gelen Gula, Pakistan Federal Soruşturma Ajansı (FIA)  tarafından  sahte kimlik bulundurduğu iddiasıyla gözaltına alındı.
 
Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde yaşayan Gula'ya sahte  kimlik sağlayan yetkililerin de arandığı bildirildi.
 
Pakistanlı yetkililer, Gula'nın suçlu bulunması halinde 14 yıl hapisle  cezalandırılabileceğini belirtti.
 
Meşhur fotoğraf çekildiğinde 13 yaşında olan Gula’nın hikayesi  Sovyetler Birliği ve Afganistan arasındaki savaş sırasında öksüz kalmasıyla  başladı. Tüm dünyada meşhur olan fotoğrafı çekildikten sonra uzun yıllar Gula'nın  kim olduğu bulunamadı. 2002 yılına gelindiğinde fotoğrafı çeken McCurry'nin de  aralarında bulunduğu bir National Geographic ekibi Gula'yı bulabilmek için  Afganistan'a gitti. Ekip, 1992'de Afganistan'ın ücra bir bölgesinde Gula'ya  ulaşmayı başardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.