1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. PARİS'TEKİ LOUVRE MÜZESİ'NE GİRMEYE ÇALIŞAN SALDIRGAN VURULDU
PARİS'TEKİ LOUVRE MÜZESİ'NE GİRMEYE ÇALIŞAN SALDIRGAN VURULDU

PARİS'TEKİ LOUVRE MÜZESİ'NE GİRMEYE ÇALIŞAN SALDIRGAN VURULDU

Paris'teki Louvre Müzesi'ne girmeye çalışan saldırgan vuruldu

A+A-

Fransa'nın başkenti Paris'teki Louvre Müzesi'ne girmeye çalışan bıçaklı bir kişi vurularak durduruldu. Ağır yaralanan saldırganın üzerindeki sırt çantalarından patlayıcı çıkmadığı açıklandı. Müze ve yakınlarındaki metro istasyonu tahliye edildi.

Reuters'ın haberine göre; bir Fransız askeri, elinde bavulla Louvre Müzesi'ne girmeye çalışan bıçaklı bir saldırganı, beş el ateş ederek durdurdu. Bıçaklı kişinin bir başka askere saldırdıktan sonra vurulduğu ve ağır yaralı olduğu açıklandı.

Paris Emniyet Müdürü Michel Cadot, saldırganın söylediklerinden, bir terör saldırısı gerçekleştirmek isteği içinde olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Saldırı sırasında müzede yaklaşık 250 kişinin olduğu ifade edildi. Olayın ardından müzedeki ziyaretçilerin tahliye edildiği ve müzenin güvenlik koridoruna alındığı bildirildi. Müze yakınlarındaki metro istasyonunun da kapatıldığı bilgisi paylaşıldı.


1-20170203175007.jpg

ÇANTALARDAN PATLAYICI ÇIKMADI
Polis, saldırganın üzerinden çıkan iki sırt çantasında da patlayıcı bulunmadığını belirtti. Paris Emniyet Müdürü Cadot, saldırganın "Allahu ekber" diye bağırdığını söyledi.

Cadot, "Şüpheli davranan ikinci bir kişi daha vardı. O da gözaltına alındı. Ancak şu an için bu kişiyle saldırı arasında bir bağlantı yok gibi duruyor" dedi. Cadot, saldırıya uğrayan askerin yarasının ağır olmadığını açıkladı.

HOLLANDE: TERÖR MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Louvre Müzesi'nde gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Saldırıyı önleyen askerleri gösterdikleri cesaretten dolayı tebrik eden Hollanda, yaralı askere ise geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Hollande, “Devlet vatandaşlarının güvenliğini sağlamayı ve terörle mücadeleyi aralıksız şekilde kararlılıkla sürdürecektir“ ifadesini kullandı.
Terörle mücadelede askeri birliklerin de görevlendirilmesinin öngören Sentinelle operasyonuna dikkati çeken Hollande, “Sentinelle operasyonu, bir kez daha he kadar etkili olduğunu kanıtladı“ ifadesini kullandı.

Fransa'da 2015 ve 2016'da gerçekleşen terör saldırılarının ardından Paris'in en çok turist çeken noktalarından olan Louvre Müzesi'nde güvenlik önlemleri artırılmıştı.

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi olan Louvre'u 2015 yılında 8 milyon 600 bin kişi gezmişti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.