1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. PATLAMA SESLERİ GELİYOR
PATLAMA SESLERİ GELİYOR

PATLAMA SESLERİ GELİYOR

Dünyanın gözü önünde saldırıya geçtiler.

A+A-

Halep'te ateşkes havaya uçtu, patlama sesleri geliyor!
Reuters haber ajansı, kent merkezinden patlama sesleri geldiğini bildiriyor. Anadolu Ajansı ise, rejim ordusu ve İran komutasındaki Şii milislerin Halep'in doğusunda sağlanan ateşkesi ihlal ederek saldırıya geçtiğini duyurdu.

Görgü tanıkları otobüslerin kent dışındaki ana yolda bölgeden çıkacak insanları beklediğini bildiriyor ancak tahliye işlemi herhangi bir neden gösterilmeden ertelendi. Muhalifler, rejimle birlikte savaşan Şii milislerin tahliyeyi engellediğini söylüyor.

Rusya ise son 24 saat içinde yaklaşık 6 bin sivilin bölgeden çıkarıldığını duyurdu. Moskova'nın verdiği bilgiye göre, 366 muhalif de silahlarını bırakarak aynı sürede kentin doğusundan ayrıldı.

Reuters haber ajansı, kent merkezinden patlama sesleri geldiğini duyurdu. Muhalifler, rejim güçlerinin topçu ateşini sürdürdüğünü söylüyor. Ajansa konuşan görgü tanıkları, yaklaşık yarım saatlik saldırının ardından rejim taarruzunun durduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı, rejim ordusu ve İran komutasındaki Şii milislerin Halep'in doğusunda sağlanan ateşkesi ihlal ederek saldırıya geçtiğini bildiriyor. Anadolu Ajansı, kuşatma altındaki bölgeye saldırının 10.30 sularında başladığını ve dakikalar içinde onlarca top ve havan mermisinin düştüğünü aktarıyor.

Otobüsler bekledi ama...

Reuters haber ajansı, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, 33 otobüsün sabah gün ağarmadan Halep'in dışındaki Ramuse bölgesinde ana caddeye park ettiğini ve kentin doğusundan çıkacak insanları beklediğini duyurdu. Savaşın sona erdiği kentte tahliyelerin yerel saatle 06.00'da başlaması gerekiyordu ancak kentteki gözlemciler herhangi bir neden gösterilmeden tahliyenin ertelendiğini bildiriyor.

Muhalifler, rejim güçleri arasında yer alan İran destekli Şii milislerin sivillerin bölgeden ayrılmasına izin vermediğini aktarıyor. Muhalifleri destekleyen Orient TV, ertelemenin yarına kadar sürebileceğini belirtiyor.

Rusya ise, son 24 saat içinde yaklaşık 6 bin sivilin bölgeden çıkarıldığını duyurdu. Moskova'nın verdiği bilgiye göre, 366 muhalif de silahlarını bırakarak aynı sürede kentin doğusundan ayrıldı.

İngiliz ITV televizyonu muhabiri Dan Rivers, bu sabah Halep'ten paylaştığı Twitter mesajlarında halen tahliyenin beklendiğini belirtiyor. Ancak Rivers'a göre, şu an için pek umut görünmüyor.

1-20161214113216.jpg

İlk tepki Fransa'dan

Halep'ten tahliyelerin gerçekleşmemesine ilk uluslararası tepki, Fransa'dan geldi. Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, ülkesinin tahliyeler sırasında Birleşmiş Milletler görevlilerinin bölgede bulunmasını istediğini söyledi. Ayrault ayrıca, Kızıl Haç gibi yardım kuruluşlarının da devreye girmesini talep etti.

Buna karşın, Birleşmiş Milletler bugün sabah yaptığı açıklamada, tahliyelerle ilgili bir planın olmadığını ancak yardıma hazır olduklarını duyurdu.

Halep'te muhalifler ve rejim arasında dört yıl süren savaş dün sona ermişti. Son bir ayda kuşatma altındaki kentin doğusunda 1000'den fazla sivil saldırılarda öldürüldü.

Türkiye'nin arabulucuğunda ateşkese varan taraflar, siviller ve silahlı muhaliflerin kentten ayrılması üzerinde anlaşmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.