1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SALDIRIYI ÜSTLENDİLER!
SALDIRIYI ÜSTLENDİLER!

SALDIRIYI ÜSTLENDİLER!

Belçika'da dehşet günü!

A+A-

Belçika'da dehşet günü: Terör saldırılarında 34 kişi hayatını kaybetti

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen saldırılarda 34 kişi hayatını kaybetti. Brüksel Havalimanı'nda yaşanan saldırının ardından şehir merkezinde metroda yaşanan patlamada çok sayıda ağır yaralı bulunuyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

GÜNCELLEME

13:55 - Belçika'nın başkenti Brüksel'deki saldırıyı IŞİD üstlendi. Mısır medyasının haberine göre, IŞİD bağlantılı Amaq Haber Ajansı terör örgütünün açıklamasını yayınladı. 

14:25 - Belçika basını havalimanında ölü sayısını 14, metroda ise 20 olarak belirtti. Saldırılarda yaralananların sayısı ise en az 130. 

14:55 - Brüksel'de havaalanı saldırısı gerçekleştiren saldırganın cesedinin yanında kalaşnikof tüfek bulundu. 

***

Brüksel Savcısı’nın bürosundan yapılan açıklamada Zaventem Havalimanı’ndaki saldırıyı intihar bombacısının gerçekleştirdiği belirtildi. Savcılık bürosuna göre, havalimanı ve kent içindeki Maelbeek metro istasyonunda meydana gelen toplam 3 patlamada en az 34 kişi öldü, 130 kişi de yaralandı.
Patlamaların ardından havalimanı hava trafiğine kapatılırken, havalimanına giden demiryolu trafiği de durduruldu. Brüksel’de Avrupa Birliği binalarına yakın Maelbeek metro istasyonunda da patlama oldu. Belçika savcılığı havalimanı patlamalarında ölenleri 14 kişi olarak açıklarken, Belçika medyası da metro istasyonundaki patlamada 20 kişinin öldüğünü duyurdu.

Görgü tanıklarına göre, havalimanındaki patlama öncesinde birinin Arapça olduğu anlaşılan bir dilde bağırdı. Belçika’nın Belga Ajansı da, bu bilgiyi başka tanıklara dayanarak doğruladı. Görgü tanıkları, patlamalardan önce birkaç el silah sesi de duyuldu.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, yaptığı açıklamada "terör alarm"ını en üst düzeye yükselttiklerini söyledi.

Brüksel'de ilk iki patlama Zaventem Havalimanı'nda üçüncü patlama ise şehir merkezindeki Maalbeek metro istasyonunda meydana geldi.

Başkentte Avrupa Birliği çalışanlarının ofislerinde ya da evlerinde kalarak dışarı çıkmamaları istendi. Yetkililer, halkın kalabalık yerlerden uzak durmalarını istedi.

Zaventem'deki patlamaların ardından havalimanı tahliye edildi, tüm seferler iptal edildi. Kentte tüm metro istasyonlarının kapatıldı.

METRO SALDIRISINDA 20 ÖLÜ, 55 YARALI

Brüksel ulaşım birimi sözcüsü Guy Sablon: "Maelbeek metro  istasyonundaki saldırıda en az 20 kişi öldü ve 55 kişi yaralandı."

BAŞBAKAN: KORKTUĞUMUZ BAŞIMIZA GELDİ

Belçika Başbakanı Charles Michel "Korktuğumuz başımıza geldi" dedi ve bugünün Belçika için "karanlık bir gün" olduğunu söyledi. Vatandaşların her zamankinden daha sakin olmaları gerektiğini söyleyen Belçika Başbakanı dayanışma çağrısı yaptı: "Zor zamanlardan geçiyoruz, ancak bu zorlukları birlik olarak atlatmalıyız"

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.