1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ŞOK İSTEK! KRALİÇE İDAM EDİLSİN!
ŞOK İSTEK! KRALİÇE İDAM EDİLSİN!

ŞOK İSTEK! KRALİÇE İDAM EDİLSİN!

Şok istek! Kraliçe idam edilsin!

A+A-

Tayland Güzellik Kraliçesi Weluree Ditsayabut, bazı politik aktivistlerin ''idam edilmesi gerektiği'' yönündeki sözlerine gelen tepkiler üzerine tacını bıraktı.


Oyuncu ve sohbet programı sunucusu olan 22 yaşındaki 'Miss Thailand', kainat güzellik yarışmasında ülkesini temsil etmekten vazgeçtiğini açıklarken gözyaşlarını tutamadı.
Weluree, Facebook hesabında, ordu tarafından devrilen hükümeti destekleyen "kırmızı gömlekli" göstericelere öfke duyduğunu belirterek, "İdam edilmeliler" yazmıştı.

Eski güzellik kraliçesi, "ülkeyi kirletmekle" suçladığı monarşi karşıtlarını da "şeytani" diye tanımlamış ve "Yatağınızda huzur içinde ölmeyeceksiniz" demişti.
Bu ifadeler üzerine sosyal medyada yoğun tepkiler dile getirildi.

Annemin stres yaşamasını görmeye dayanamazdım
Kimileri Weluree'nin Tayland'ı temsil etmek için uygun olmadığını söylerken, bazıları da güzellik kraliçelerinin idam değil, barış mesajları vermesi gerektiğini söyledi. Weluree'nin "şişman" olduğunu söyleyenler de vardı.
Weluree Ditsayabut, yoğun baskı altında olduğunu belirterek, "Buna dayanmaya çalıştım ama annemin stres yaşamasını görmeye dayanamazdım. Bayan Tayland unvanımdan feragat etmeye karar verdim" dedi.

BBC muhabiri Jonathan Head, hükümete yönelik darbeye kadarki 7 aylık dönemde protestocuların buna benzer ifadeleri sıkça kullandığını hatırlatıyor.

Head, Tayland'da gazetecilere ve aktivistlere karşı "karalam ve hakaret" suçlamasıyla davalar açılabilirken, dinci veya ırkçı hakaretler içeren 'nefret suçlarının' cezalandırılmadığını belirtiyor.

BBC

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.