1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ŞOKE EDEN ÖLÜM!
ŞOKE EDEN ÖLÜM!

ŞOKE EDEN ÖLÜM!

Sadece 30 saat sonra...

A+A-

Endonezya’da 24 yaşındaki metin yazarı Mita Diran, 30 saat boyunca hiç durmadan çalıştığını belirttiği tweet’inden saatler sonra komaya girdi ve hayatını kaybetti.

“Young&Rubicam Indonesia” isimli reklam ajansında çalışan Mita Diran sıklıkla Twitter ve Tumblr hesaplarında uzun çalışma saatlerinden şikayet ediyordu.
Attığı tweetleri genellikle “ajans hayatı” anlamına gelen #AgencyLife etiketiyle paylaşan genç metin yazarı Ekim ayındaki bir paylaşımında, “Ofiste daha uzun vakit geçirdikçe yatağımı da buraya taşımayı düşünüyorum” yazmıştı.

Twitter hesabına 14 Aralık’ta “30 saattir çalışıyorum ve hala iyi durumdayım” yazan Diran sadece saatler sonra kalp yetmezliği nedeniyle komaya girdi ve bir daha uyanamadı. Genç kadın 16 Aralık'ta uzun çalışma saatleri nedeniyle yaşamını yitirdi.

Hiç dinlenmeden çalışarak 3’üncü güne girdiği belirtilen Diran’ın ölümüne düzenli olarak tükettiği enerji içeceklerinin de etkisi olabileceği düşünülüyor.

Diran’ın 2012 yılından beri çalıştığı şirket genç kadının ölümü üzerine bir açıklama yayınlayarak yaşanan olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdiler. 

Yoğun iş temposu nedeniyle son zamanlarda hayatını kaybeden ilk genç Diran değil. Geçtiğimiz Mayıs'ta Çin’de bir ay boyunca her gün akşam 11’e kadar mesaiye kalan 24 yaşındaki Li Yuan ani kalp durması nedeniyle masasında bayılmış ve sonrasında kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

HÜRRİYET

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.