1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SURİYE KİMYASAL SİLAHLARINI TESLİM EDERSE MÜDAHALE ASKIYA ALINABİLİR
SURİYE KİMYASAL SİLAHLARINI TESLİM EDERSE MÜDAHALE ASKIYA ALINABİLİR

SURİYE KİMYASAL SİLAHLARINI TESLİM EDERSE MÜDAHALE ASKIYA ALINABİLİR

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın elindeki kimyasal silahların kontrolünü uluslararası bir yapıya teslim etmesi halinde, askeri müdahale planının askıya alınabileceğini söyledi.

A+A-

Obama, ABC televizyonuna verdiği röportajda "Rusya'nın, Suriye'nin kimyasal silahlarla ilgili teklifi ABD'nin olası askeri eylemini önler mi" sorusu üzerine, "Eğer gerçekse olabilir" cevabını verdi. Bu yöndeki ilk açıklama ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den gelmişti. 

Obama, kimyasal silah konusunu çözüme kavuşturmalarının kendileri için ulusal çıkar meselesi olduğunu belirtirken, "Bunu askeri bir operasyon olmadan yapabilirsek, açık farkla bunu tercih ederim" dedi.

ABD Senatosu da askeri güç kullanma yetki tasarısının 11 Eylül Çarşamba günü yapılması planlanan oylamasını erteledi.

Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Harry Reid, yaptığı açıklamada, "Oylama yapmadan önce, Başkan Obama'nın davasını Senato ve Amerikan halkına sunma fırsatı olduğundan emin olmak istiyorum" ifadesini kullandı. 

Reid, Suriye'nin kimyasal silahlarına yönelik uluslararası tartışmalar devam ederken Senato'da oylamaya gitmenin uygun olmayacağını belirterek, önemli olanın tasarıyı ne kadar hızlı geçirmek değil, ne kadar iyi geçirmek olduğunu bildirdi.

Tasarıyı 11 Eylül Çarşamba günü Senato'ya getirmeyi planlayan Reid, son gelişmeler dolayısıyla bunu ertelediğini açıkladı.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.