1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. TORUNUNU DOĞURDU
TORUNUNU DOĞURDU

TORUNUNU DOĞURDU

TORUNUNU DOĞURDU

A+A-

46 yaşındaki bir kadın, eşcinsel oğlunun çocuk sahibi olabilmesi için tüp bebek yöntemiyle hamile kaldı ve ‘torununu’ doğurdu. Erkek bebeğe ‘Miles’ adı verildi.

İNGİLTERE’nin Donchester kentinde yaşayan Anne-Marie Casson’ın (46), eşcinsel oğlu Kyle Casson’ın (27) çocuk sahibi olabilmesi için geçen yıl tüp bebek yöntemi ile hamile kaldığı ve sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdiği belirtildi. Kyle Casson, İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada “İnsanların yaptığımız şeye destek vermeyebileceğini biliyorum. Herkes fikrini beyan etmekte özgür.

Ancak benim artık bir oğlum var ve çok mutluyum” dedi. Bir süpermarkette çalıştığını belirten Casson zamanı geldiğinde Miles ismini verdiği oğluna dünyaya nasıl geldiğini anlatacağını söyledi.

KARDEŞİ OLSA DA EVLAT EDİNEBİLİR

İNGİLTERE Yüksek Mahkemesi dünyada bir ilk olduğu belirtilen olayı geçen hafta incelemiş ve Kyle Casson’un annesi tarafından dünyaya getirilen oğlu Miles’ı kanunlara göre aynı zamanda kardeşi olsa da resmen evlat edinebileceğine karar vermişti. Mahkemenin kararı İngiltere’de tartışma yaratmıştı.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.