1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÜRDÜN'DEKİ DÜNYA EKONOMİK FORUMU
ÜRDÜN'DEKİ DÜNYA EKONOMİK FORUMU

ÜRDÜN'DEKİ DÜNYA EKONOMİK FORUMU

Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu Ortadoğu ve Kuzey Afrika Zirvesi sona erdi.

A+A-

ABBAS: "FİLİSTİNLİLERİN TEK İSTEĞİ BARIŞ, ANCAK 'İKİ DEVLETLİ' ÇÖZÜMDEN YANA UMUDUMUZU YİTİRDİK"

İSRAİL DEVLET BAŞKANI PERES: "BARIŞTAN KAÇMAK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu Ortadoğu ve Kuzey Afrika Zirvesi sona erdi.

Zirvenin kapanış oturumunda konuşan Ürdün Kralı Abdullah, katılımcılara teşekkür ederek, forumun amacının daha güzel bir gelecek inşa etmek olduğunu söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise yaptığı konuşmada, Filistinlilerin tek isteğinin barış olduğunu ancak "iki devletli" çözümden yana umutlarını yitirdiklerini söyledi.

Abbas, İsrail'in yeni yerleşim birimleri inşa etmesi ve Filistinlileri tutuklamaya devam etmesinin, Filistinlilerin iki devletli çözüm umudunu kaybetmesine neden olduğunu ifade etti.

Filistin halkının barış ve özgürlük tutkunu olduğunu, dinler arasında hiçbir şekilde ayrım gözetmediğini dile getiren Abbas, iki ülke arasında özellikle tutuklular ve mülteciler konusunda nihai çözümün bulunması gerektiğini vurguladı.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ise Filistinlilerle müzakere masasına oturmanın zamanının geldiğini, barıştan kaçmanın söz konusu olmadığını dile getirdi.

Konuşmasında bölgedeki olaylara da değinen Peres, "Bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bütün Ortadoğu ülkelerine destek verdiğimizi belirttik. İran halkı bizim düşmanımız değil ancak İran siyaseti bizi tehdit ediyor" diye konuştu.

Suriye krizine de değinen Peres, "Suriye krizinde sessiz kalmamız konuyla ilgilenmediğimiz anlamına gelmiyor" diyerek geleceğin barış geleceği olması temennisinde bulundu.

Öte yandan, Abbas ile Peres'in zirve çerçevesinde bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

Abbas'ın Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, iki ülke devlet başkanının bölgedeki son gelişmeler ile barış sürecini görüştükleri ifade edildi.

Bölgesel kalkınma, işsizlik, ekonomide şeffaflık ve diğer önemli konuların ele alınacağı zirveye 60 ülkeden 800'den fazla kişi katıldı.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.