1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. VURANLARIN YARGILANMASI İÇİN YARDIM İSTENDİ
VURANLARIN YARGILANMASI İÇİN YARDIM İSTENDİ

VURANLARIN YARGILANMASI İÇİN YARDIM İSTENDİ

Bu utancı tüm dünya kamuoyuna duyurmak için ne gerekiyorsa…

A+A-

 

Berkin Elvan’ın Babası Sami Elvan’ın adalet arayışı İngiltere Parlamento’suna taşındı

İstanbul Taksim’de Gezi olayları sırasında, evinden ekmek almak için çıktığı 16 Haziran 2013 sabahı Polis tarafından gaz kapsülü ile başından vurulan 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Londra’da İngiliz parlamenterlerden yardım istedi.Başından yaralandıktan sonra 269 gün komada kalan ve sonra yaşamını yitiren Berkin’in babası, Britanya Alevi Federasyonunun davetlisi olarak Londra’ya geldi. Cemevi’nde bir toplantıda konuşan daha sonra İngiliz Parlamentosuna giden Sami Elvan, oğlunu vuranların cezalandırılması isteğiyle İngiliz parlamenterlerden yardım istedi.

İki yıldır konuya dair bir mahkemenin başlamamış olmasını eleştiren Sami Elvan “ondört yaşındaki oğlumu polis vurdu. Tüm görüntüler elimizdedir. Buna rağmen suçluların cezalandırılmamasını kınıyor ve Türkiye’nin bu utancını tüm dünya kamuoyuna duyurmak için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyorum. Britanya Alevi Federasyonu tarafından davet edildiğim Londra’da bu konuyla ilgili İngiltere parlamentosuna giderek, milletvekili SiobhaınMcDonagh ve LordRoy Kennedy ile görüştüm.

Her iki siyasetçi de, Berkin İçin gerekli görüşmeleri Türk yetkililerle gerçekleştireceklerini ve takipçisi olacaklarını söylediler. Katillerin gereken cezayı alması için AIHM’e kadar giderek adalet arayışımı devam ettireceğim. Bu görüşmeyi gerçekleştirmemde bana yardımcı olan BAF başkanı sayınİsrafil Erbil ve Enfieldeski milletvekili sayın JoanRyan a teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.