1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YARGIÇ ACI KARARI VERDİ...
YARGIÇ ACI KARARI VERDİ...

YARGIÇ ACI KARARI VERDİ...

YARGIÇ ACI KARARI VERDİ...

A+A-

İngiltere’de yüksek mahkeme yargıcı Alison Russell, doğumda beyni hasar gören ve iyileşme umudu bulunmayan 1 yaşındaki bir bebeğin ailesinin tüm itirazlarına rağmen yaşam destek ünitesinden çıkartılmasına karar verdi.

İsimleri basına açıklanmayan ebeveynlerin sofu Hristiyanlar oldukları ve “Tanrının bir mucize yaratıp onu kurtarabileceğine” inandıkları için çocuklarının yaşam destek ünitesinden çıkartılmasını istemedikleri belirtildi.

Doktorlar ise bilinci tamamen kapalı olan ve kendi kendine nefes alamayan bebeğin hayata dönme ihtimalinin olmadığını ve makinelerle hayatta tutulmasının çocuğa acı çektirmek dışında bir amaca hizmet etmediğini dile getirdi.

Yargıç Russell, kararını açıklarken yaptığı konuşmada tüm doktorların çocuğun kurtulma şansı bulunmadığı konusunda fikir birliğine vardığını söyledi ve “Bu kararı büyük çekincelerle ve çok üzülerek aldım. Ebeveynler yaşam destek ünitesinin kapatılmasını istemiyor, inançlı Hristiyanlar olarak bu karara destek vermiyor, zamanla tanrının bir mucize ile çocuklarını kurtarabileceğini düşünüyorlar. Onları anlıyor ve gösterdikleri sevgi ve bağlılığa büyük saygı duyuyorum. Ancak ebeveynler çocuğun kurtulabileceğini düşünüyor olsa da tıbbi uzmanlar bu fikre katılmıyor” dedi.

Çocuğun babası ise mahkemede yaptığı konuşmada “ Bütün bu sorunları yaşıyor olsa da çocuğun bilinci açık. Çevresinde neler olup bittiğini anlıyor, hissediyor. Onunla sürekli konuşuyorum ve beni dinlediğini hissediyorum. Bazı şeylere tepki verdiğini biliyoruz. Onun iinde hala hayat var ve biz ebeveynler, bireyler olarak bu ayrıcalığı onun elinden alma hakkına sahip değiliz” dedi.

Yargıcın kararının ardından çocuğun önümüzdeki günlerde yaşam destek ünitesinden çıkartılacağı açıklandı.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.