1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yeni Zelanda'da bir tuhaf cemaat...
Yeni Zelanda'da bir tuhaf cemaat...

Yeni Zelanda'da bir tuhaf cemaat...

Yeni Zelanda'da bir tuhaf cemaat...

A+A-
Yeni Zelanda'nın güneyinde bir küçük köy... Gençlerin birbiriyle konuşması, istedikleri kişiyle evlenmeleri, doğum kontrolü uygulamaları yasak. Her şeye 12 kişilik yaşlı heyeti karar veriyor. Köyün dışına pek çıkılmıyor, cemaat üyeleri "Gerçek dünya burası" diyor...

Gençlerin birbirleriyle konuşmasıyla yasak. Kimin kiminle evleneceğine 12 kişilik bir ‘yaşlı heyeti’ karar veriyor. Köyde doğum kontrolü yasak. Bir ailenin 12 çocuk yapması sıradan bir durum… Burası Yeni Zelanda’nın güney adalarında bulunan Haupiri Köyü… Modern dünyadan bakınca kulağa tuhaf gelen bu yaşam tarzı, 530 nüfuslu bu köydeki hayatın kuralları… Hikâyeden, ‘Gloriavale –Ayrı bir Dünya ’ adlı belgeselle haberdar oluyoruz. Belgesel, köydeki cemaatin evlilik kuralları üzerine yoğunlaşıyor. Cemaat kuralları gereği köyün 12 kişilik yaşlı heyeti, genç erkek ve kızları, aralarında kan bağı olup olmadığını kontrol ettikten sonra ‘eşleştirerek’ evlendiriliyor.

Cemaatin uzun süredir gizlilik içeresinde yürütülen bu farklı hayatı, bazı üyeler köyden kaçtıktan sonra gün yüzüne çıkmaya başladı. Köydeki hayatı anlatan belgeselde, Paul Valor ve eşi Pearl evlilik hayatlarını ve büyüyen ailelerini anlatıyor.

201508111348_cift.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.