1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yok böyle bir 'bebek yogası'
Yok böyle bir 'bebek yogası'

Yok böyle bir 'bebek yogası'

İlk defa böyle bir bebek yogası görüyorsanız yüreğiniz ağzınıza gelebilir!

A+A-

İlk defa böyle bir bebek yogası görüyorsanız yüreğiniz ağzınıza gelebilir! Lena Fokina adlı eğitmen, bir bebeği oyuncakmış gibi kolundan ya da bacağından tutarak sallıyor, evirip çeviriyor, havaya atıyor ve tutuyor. Bebekleri daha dirençli yapıtığını söyleyen Fokina, anne babaların kendisine güvendiğini söylüyor.

Normal şartlar altında, anne-bebek yogası klasik yoga uygulamasinin bebekler icin uyarlanmis halidir. Sadece bebeklere yapilan/yaptirilan bir egzersiz değil, bebeklerle "beraber" yapilan bir uygulamadır. Fakat Lana Fokina'nın bu durama biraz daha 'ekstrem' yaklaştığı görülüyor.

Her ne kadar videonun başında yoga yaptırılan bebek ağlıyor ve çığlıklar atsa da bir süre sonra susuyor. Lena bu yöntemin amacının bebeğin gelişimine destek olmak olduğunu; bebeklerin önce ağlasalar bile sonra keyif aldıklarını belirtiyor.

Videoyu izleyen kimi uzmanlar bu hareketlerin henüz boyun kasları yeterince gelişmemiş bir bebeğe ciddi hasar verebileceğini öne sürüyorlar. Ancak kimi ana babalar bebeklerini Lena'ya teslim etmekte tereddüt etmiyorlar. Lena, kendi yaptığı hareketleri, bilmeyen birinin taklit etmesinin çok tehlikeli olacağını söylüyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum