1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Boşanma sonrasında görülmemiş dava!
Boşanma sonrasında görülmemiş dava!

Boşanma sonrasında görülmemiş dava!

Boşanma sonrasında görülmemiş dava!

A+A-

ABD'de boşanan çift, daha önceden dondurdukları embriyoların akıbeti için mahkemeye başvurdu.

ABD'de Mimi Lee ve Stephen Findley 2010 yılında evlendi. Evliliklerinin ilk aylarında Mimi Lee meme kanseri olduğunu ve tedavi sonucunda çocuğunun olamayacağını öğrendi. Bunun üzerine çift Findley’nin spermi ve Lee’nin yumurtasıyla 5 adet embriyo dondurdu.

2013 yılında boşanma kararı alan çift embriyolar hakkında ortak karara varamadılar. Boşanma sonucunda Mimi Lee embriyoları çocuk sahibi olabilmek için istedi. Stephen Findley ise embriyoların yok edilmesini talep etti.

Lee ve Findley embriyoları dondurmaya karar verdikleri zaman, “Boşanmaları taktirde embriyolar yok edilecek veya Stephen Findley’nin ölümü sonucunda embriyolar Mimi Lee’ye verilecek” maddesini içeren belge imzaladı. Ancak Mimi Lee böyle bir maddeyi okumadağını, her şekilde o embriyoları alacağını açıkladı.

Mimi Lee ile Stephen Findley embriyoların paylaşılamaması üzerine mahkemeye başvurdular. Mahkeme 90 gün sonra kararını açıklayacak.

Stephen’ın avukatı Mimi Lee’nin her bir embriyo için 1 milyon dolar ile 2 milyon dolar arasında fiyat teklif ettiğini söyledi.

Davayla ilgilenen savcı da “Embriyodan oluşacak çocuğun tek sorumlusu kadın olamaz, çocuğun babası da var ve o da sorumluluk alacak” açıklamasında bulundu.

NTV

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.