1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Burada doğurmanın bedeli tamı tamına 2 milyon lira!
Burada doğurmanın bedeli tamı tamına 2 milyon lira!

Burada doğurmanın bedeli tamı tamına 2 milyon lira!

Böyle doğum bedeli mi olur demeyin... Özel bir hastane öyle imkanlar sunuyor ki...

A+A-

İngiltere’nin başkenti Londra’daki ‘The Portland’ adlı lüks doğum Hastanesinde, bir bebek doğurmanın faturası 500 bin sterline (2 milyon 40 bin TL) kadar ulaşıyor. York Düşesi Sarah Ferguson, şarkıcı ve modacı Victoria Beckham ile zengin Ortadoğulu kadınların tercihi olan hastane, BBC2 kanalının ‘Inside The Portland’ isimli belgeseline konu oldu.

Doğum hastanesi, adeta anne adaylarını ağırlayan beş yıldızlı bir otel niteliğine sahip. Doğum yapmadan birkaç gün önceden hastaneye yatan kadınlar, yeni anne olmanın zorluklarına hazır hale gelmek için doğumdan sonra birkaç gün boyunca lüksün tadını çıkarıyor. Bu süre içinde yeni doğan bebeklerle hemşireler ilgileniyor. Hastaneye giriş yapan çiftlerin en az 10 bin sterlin (40 bin TL) ödemek zorunda olduğu belirtilirken, anne adaylarının isteklerine göre fatura 500 bin sterline kadar çıkabiliyor.

İstiridye ve ıstakoz
BBC2 kanalına konuşan yönetici Janene Madden, lüks hastanede doğum yapmayı tatile benzetti. Madden, “Yarım milyon sterlinden daha fazla harcama yapan birisini gördüm. Eğer bizden 20 ilave oda talep ederlerse, biz de bunu sağlarız” dedi. Otel hizmetleri yöneticisi Paul Tuley ise, anne adaylarına düzenli olarak istiridye ve ıstakoz servis edildiğini, aynı zamanda doğum hastanesinde kaliteli bir şampanya koleksiyonu bulunduğunu söyledi. Tuley, ünlü futbolcu David Beckham’ın eşi Viktoria Beckham’ın hastanede doğum yapması nedeniyle ünlü bir Çinli zenginin hastanede doğum yapmayı tercih ettiğini de aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.