1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Corona aşısı olan 24 kişi öldü
Corona aşısı olan 24 kişi öldü

Corona aşısı olan 24 kişi öldü

Norveç'te 42 bin kişiye yapıldı, aşıyı yaptıran 23 kişinin hayatını kaybettiği, soruşturmanın devam ettiği aktarıldı.

A+A-

Pfizer/BioNTech aşısını olan 24 kişi öldü

Belçika'da ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Alman şirket BioNTech'in corona virüsü aşısından olan 82 yaşındaki bir kişi 5 gün sonra hayatını kaybetti. Norveç'te ise aşı uygulamasından sonra 23 kişi yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Avrupa'dan peş peşe gelen ölüm haberleri sonrası olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Dünya genelinde corona virüsüyle mücadele kapsamında aşılama kampanyaları birçok ülkede devam ediyor.

Norveç İlaç Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Pfizer/BioNTech’in geliştirdiği aşıyı yaptıran 23 kişinin hayatını kaybettiği, soruşturmanın devam ettiği aktarıldı.

Pfizer/BioNTech aşısının ilk dozu Norveç'te 42 bin kişiye yapıldı. Ülkede yakın zamanda yapılan bir araştırmada, Norveçlilerin yüzde 74’ü aşı olmak istediğini, yüzde 8'i yaptırmayacağını ve geriye kalan yüzde 18'i ise kararsız olduğunu bildirdi.

Hollanda ve Bulgaristan da dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesi, Pfizer/BioNTech’in corona virüsü aşısını aldıktan sonra kişilerde göz çevresinde şişlik ve kızarıklık gibi yan etkiler olduğunu bildirmişti.

BELÇİKA’DA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Belçika’da Federal İlaç ve Sağlık Ürünleri Ajansı (FAMHP) tarafından yapılan açıklamada, ABD’li ilaç şirketi Pfizer ile Alman şirket BioNTech’in coronaya karşı geliştirdiği aşının uygulandığı 82 yaşındaki bir kişinin 5 gün sonra hayatını kaybettiği bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı aktarıldı. Açıklamada, “14 Ocak 2021’de FAMHP’ye, aşılamadan 5 gün sonra sağlık sorunları olan 82 yaşındaki bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Aşılama ile bireyin ölümü arasında bir bağlantı olup olmadığını belirlemek için durum daha ayrıntılı bir şekilde araştırılacaktır” denildi.

Avrupa Birliği üye ülkeleri, söz konusu aşıyı Aralık ayı sonlarında başlatılan toplu aşılama kampanyaları ile uygulamaya başlamıştı.

ABD VE PORTEKİZ’DE DE ÖLÜMLER YAŞANDI

Pfizer-BioNTech aşının sağlık görevlilerine yapıldığı ABD’de, aşı olan Gregory Michael adlı doktor aşıdan 2 hafta sonra hayatını kaybetmişti. Michael, ilk dozu vurulduktan 3 gün sonra ellerinde ve ayaklarında küçük lekeler ortaya çıktığı ardından da öldüğü belirtilmişti.

Portekiz’de Onkoloji Enstitüsü Pediatri Bölümü’nde (OPI) çalışan 41 yaşındaki hemşire Sonia Acevedo, corona aşısı olduktan 2 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Sozcu.com.tr

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.