1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Doğumda rezalet: Cerrahi aleti karnında unuttular
Doğumda rezalet: Cerrahi aleti karnında unuttular

Doğumda rezalet: Cerrahi aleti karnında unuttular

Doğumda rezalet: Cerrahi aleti karnında unuttular

A+A-

Yeni Zelanda'da sezaryen doğum sırasında bir kadının karnında cerrahi alet unutulduğu ortaya çıktı.

Yeni Zelanda’da 2020’de sezaryen doğum yapan kadının karnında cerrahi alet unutulmasının ardından yapılan incelemede Auckland Bölge Sağlık Kurulu’nun, hasta hakları kurallarını ihlal ettiği belirtildi.

Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinde sezaryenle doğum yapan bir kadının karnında ameliyat yarasını açık tutmak için kullanılan, yemek tabağı büyüklüğünde yumuşak bir tüp aleti olan Alexis yara retraktörü (AWR) unutuldu. Unutulan alet, kadının şiddetli karın ağrısı şikayetiyle acil servis de dahil olmak üzere birkaç kez doktora gitmesinin ardından karın BT taramasında fark edildi. Doğumdan yaklaşık 18 ay sonra alet, kadının karnından çıkarıldı.

Yapılan incelemelerin ardından Auckland Bölge Sağlık Kurulu’nun hasta hakları kurallarını ihlal ettiğine karar verildi. Yeni Zelanda Sağlık ve Engellilik Komisyon Üyesi Morag McDowell tarafından yapılan açıklamada, “Bu vakada bakım uygun standardın önemli ölçüde altında kalmış ve kadının uzun süre sıkıntı yaşamasına neden olmuştur. Bunun meydana gelmesini önleyecek sistemlerin mevcut olması gerekirdi” ifadelerine yer verdi.

Auckland Bölge Sağlık Kurulu’na, kadına mektup yazarak özür dilemesi ve cerrahi alet sayımın bir parçası olarak AWR’lerin dahil edilmesi yönündeki direktifin tüm personele gönderildiğini teyit etmesinin tavsiye edildiği belirtildi. Ayrıca kurulun, başka işlemlerin yapılıp yapılmayacağını belirlemek üzere Davalar Direktörüne sevk edildiği bildirildi.

DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.