1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Titanik denizaltı faciasının en genç kurbanı! Tura katılma hikayesi yürek buktu
Titanik denizaltı faciasının en genç kurbanı! Tura katılma hikayesi yürek buktu

Titanik denizaltı faciasının en genç kurbanı! Tura katılma hikayesi yürek buktu

Titanik denizaltı faciasının en genç kurbanı! Tura katılma hikayesi yürek buktu

A+A-

Titanik denizaltı faciasının en genç kurbanı Süleyman Dawood, tura babası için katılmış

Titanik'in enkazını görmek için Atlantik Okyanusu'na dalan ve 1 saat 45 dakika sonra kaybolan Titan denizaltında bulunan 5 kişi hayatını kaybetti. Kaybolan aracın enkazına ulaşılırken hayatını kaybedenler arasında bulunan 19 yaşındaki Süleyman Dawood'un geziye babasını memnun etmek için katıldığı öğrenildi.

1912'de bin 500 insanın öldüğü Titanik'in enkazına dalış yaptığı sırada geçtiğimiz pazar günü Atlantik Okyanusu'nda kaybolan küçük denizaltının enkazına ulaşıldı. İngiliz milyarder de dahil olmak üzere 5 turistin öldüğü açıklandı. Geziye katılan en genç isim olan 19 yaşındaki Süleyman Dawood'la ilgili yürek yakan bir gerçek ortaya çıktı. Dawood'un babasını memnun etmek için tura katıldığı ortaya çıktı.

İÇİNDE MİLYARDERLER BULUNUYORDU

Titanik'in enkazını görmek isteyen turistler denizaltı aracıyla kayboldu. OceanGate CEO'su Stockton Rush'ın yanı sıra İngiliz milyarder Hamish Harding, Fransız denizci ve kaşif PH Nargeolet ve Pakistanlı iş insanı Shahzada Dawood ve oğlu Süleyman'ın yer aldığı araçtan pazar gününden beri  haber alınamıyordu.

2-101.png

BABASI İÇİN TURA KATILMIŞ

Perşembe günü 14:00'da oksijenleri biten ekipten acı haber geldi. Ekibin bulunduğu aracın enkazına Titanik'in enkazının yanında bulundu. Genç yaşta korkunç bir gezi sonucu hayatını kaybeden Pakistanlı Süleyman Dawood'un tura katılma hikayesi yürek sızlattı. Dawood'un halası Azmeh Dawood, Süleyman'ın yolculuktan korktuğunu ancak Babalar Günü'nde babasını memnun etmek için tura katıldığını açıkladı.

1-160.png

"ONLARI DÜŞÜNEREK NEFES ALMAK ZOR"

Azmeh Dawood, NBC News'e yeğeninin bu gezi için pek istekli olmadığını ancak genç Dawood'un, Titanik enkazı konusunda son derece tutkulu olan babasını memnun etmek zorunda hissettiğini söyledi. Azmeh Dawood sözlerine şu şekilde devam etti: "Şahsen onları düşünerek nefes almak bile zor. Şimdiye kadar yaşadığım hiçbir deneyime benzemiyor."

3-043.png

Aile, Pakistan'ın en zenginleri arasında yer alıyor. Süleyman'ın babası, Kral Charles tarafından kurulan iki hayır kurumunun da destekçisiydi.

Haberler.com

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.