1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YUNANİSTAN ESKİ BAŞBAKANINA BOMBALI SALDIRI
YUNANİSTAN ESKİ BAŞBAKANINA BOMBALI SALDIRI

YUNANİSTAN ESKİ BAŞBAKANINA BOMBALI SALDIRI

Yunanistan eski başbakanına bombalı saldırı

A+A-

Yunanistan eski başbakanı Lucas Papadimos'a bombalı zarfla saldırı düzenlendi. Göğsünden ve karnından yaralanan eski başbakan Papadimos ameliyata alındı. Papadimos’un hayati tehlikesi bulunmuyor.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, eski başbakanlardan Lukas Papadimos'a bombalı saldırı düzenlendi.

Papadimos'un içinde bulunduğu otomobilde seyir halindeyken patlama meydana geldi. Patlama sonucu ağır yaralanan Papadimos ve araçta bulunan 2 kişi Atina Evangelismos Hastanesine kaldırıldı. Göğsünden ve bacaklarından yaralandığı öğrenilen Papadimos'un ameliyata alındığı bildirildi.

Camlar kırıldı

Yerel basında çıkan haberlerde, Papadimos'un kendisine gönderilen bir dosyayı açması sonucu patlamanın yaşandığı ileri sürüldü. 
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Atina kent merkezindeki 3 Eylül Caddesi'nde yaşanan patlama nedeniyle Papadimos'a tahsis edilen zırhlı aracının camları kırıldı. Ayrıca aracın alt kısmından yoğun duman çıktığı görüldü.

Ateş hücreleri komplosu mu?

Patlamanın meydana geldiği caddeyi kontrol altına alan polis olay yerinde incelemelerini sürdürüyor. Atina'da bir süre önce bazı devlet kurumlarına ve Avrupalı liderlere iletilmek üzere postaya verilmiş şüpheli paketler ele geçirilmişti. 

Geçtiğimiz Mart ayında Yunanistan'dan gönderildiği belirtilen iki bombalı zarf Almanya Maliye Bakanlığı'nda ve Fransa'daki Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Paris'teki binasında terör korkusuna sebep olmuş ve saldırıları Ateş Hücreleri Komplosu isimli anarşist örgüt üstlenmişti. Papademos'a yönelik saldırının bombalı zarfla gerçekleşmesi dikkatleri yeniden bu örgüte çekti. 

Bombalı saldırıya uğrayan eski yunan başbakanı ameliyat oldu

Göğsünden ve karnından yaralanan eski başbakan Papadimos ameliyata alındı. Papadimos’un hayati tehlikesinin olmadığı açıklandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.